Danmarks mest attraktive arbejdspladser: Vi vil helst lege med Lego

Danmark har fået klodser på hjernen, og det danske business-folk er ingen undtagelse. En ny undersøgelse viser, at Lego er den mest eftertragtet arbejdsplads blandt økonomi-uddannede.

Chief Executive Officer of Lego, Joergen Vig Knudstorp, poses for a portrait in central London on November 28, 2014. Generations of children worldwide have grown up loving Lego and the popularity of tablets and video games will not change that, the company's chief executive told AFP in an interview. AFP PHOTO/JUSTIN TALLIS Fold sammen
Læs mere
Foto: JUSTIN TALLIS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis du kunne vælge hvilket som helst job i verden, hvilket ville du så tage?

Hvis du spørger ude i landets økonomiafdelinger, så er svaret klart: På en af landet store virksomheder og allerhelst hos Lego.

Det viser konsulenthuset Universums årlige opgørelse over de virksomheder, som danskerne helst vil arbejde for.

»Lego har formået at kommunikere deres succes til omverdenen, og det har været med til at styrke Legos employer brand og bragt virksomheden øverst på listen over, hvor veluddannede danskere i job helst vil arbejde,« siger Jesper Dansholm, der er direktør i Universum.

Regnedrengenes foretrukne arbejdspladser efter Lego er Novo, A.P. Møller og Carlsberg og Google - i den rækkefølge.

Forskellige hjerner forskellige jobs

Det er et gennemgående træk i undersøgelse, at danskernes foretrukne arbejdsplads er hos en af de store virksomheder. Ligegyldigt om medarbejderne har en baggrund i økonomi, IT eller som ingeniør står Lego, Novo, Google og A.P. Møller alle sammen på top 10-listen.

Men der er forskel.

Ingeniørerne vil ifølge Universums undersøgelse helst arbejde på Novo Nordisk og dernæst Rambøll, mens IT-folket foretrækket Google, Lego og NNIT.

Medier og staten hænger i bremsen

Som noget nyt har Universum også opgjort, hvor tilfredse medarbejderne er i de forskellige brancher. Og her er der dårligt nyt til HR-afdelingerne i mediebranchen og i det offentlige.

De to brancher har nemlig de mest utilfredse medarbejdere.

»Når ansatte giver udtryk for, at græsset nok er grønnere ovre hos naboen, skal man som arbejdsgiver kigge på, om man tilbyder gode nok forhold, og hvordan man italesætter virksomheden som arbejdsplads. Er tonen præget af begejstring og stolthed, eller får brokkeriet og stressfremkaldende faktorer for meget plads?« siger Jesper Dansholm.

I den anden ende af tilfredsskalaen ligger medicinalbranchen og advokatkontorerne, hvor medarbejderne altså er mest tilfredse.