Danmark nævnes som mønstereksempel på direktørlønninger

En ny rapport fra London School of Economics viser, at topcheferne hos de 100 største britiske børsnoterede selskaber i gennemsnit får 44 mio. kr. i løn om året, og det er ifølge rapporten lige i overkanten. Danmark fremhæves til gengæld som et mønstereksempel.

Foto: Mads Nissen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver The Guardian.

- Der var næsten universel enighed blandt headhunter-firmaerne om, at kompensationsniveauet for topchefer i de store, ikke-finansielle britiske selskaber var absurd højt, står der ifølge The Guardian i rapporten.Rapporten baserer sig på interviews med de ti største internationale headhunter-firmaer, og konkluderer, at lønningerne på direktørgangene i de senere år er blevet alt for høje. Derudover gør det op med myten om, at lavere lønninger ville føre til, at topcheferne flytter udenlands.
Danmark fremhæves især som et eksempel på, at selvom virksomhederne ikke betaler helt så høje lønninger, så bliver direktørerne på posten.

- I Danmark og andre lande på kontinentet får CEO's ikke denne høje løn, men det ser ikke ud til, at de smutter. Ideen om, at hvis deres lønninger var lavere, ville britiske direktører ende i New York og sige vi vil gerne have jeres job, er en smule usandsynlig. Jeg tror den bedste måde at tænke på det er, at performance spiller en meget lille rolle i udvælgelsesprocessen, skriver Max Steuer, rapportens forfatter, ifølge The Guardian.

/ritzau/FINANS