Danmark har Europas bedste talenter

Danmark er nummer et i Europa på talentudvikling og kvaliteten af talenter og på en andenplads globalt.

Foto: Colourbox
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sådan lyder konklusionen i analysen The Global Talent Index Report, som det globale konsulenthus Heidrick & Struggles har udarbejdet sammen med Economist Intelligence Unit.

Forklaringen på den flotte placering er, at hvad der end måtte være af problemer med universiteternes evne til at uddanne helt op i den øverste elite, så får de til gengæld bredden med. Der er mange unge i Danmark, der har et solidt sæt faglige kvalifikationer.

Tobias Petri, partner i Heidrick & Struggles, er dog skeptisk over for, om den gode bredde også giver sig udslag i et større rekrutteringsgrundlag i toppen.

Mangler elitær konkurrence

”Der er mange fordele ved at have den bredde, som vi har i Skandinavien, og som også viser sig ved, at de nordiske lande ligger så højt på listen. Men vi mangler en elitær konkurrencesituation. Og det er nu engang sådan, at ingen virksomhed er bedre end sin bedste medarbejder,” siger han.

Det er et problem, der gør det nødvendigt for danske virksomheder – også i mellemklassen – at kigge til udlandet for at finde kandidaterne til eliten. ”Men det er der også mange, der er blevet gode til. Virksomhederne har lært at bruge bl.a. forskerordningen, som i en periode giver lavere skat til udenlandske medarbejdere, siger Tobias Petri.

I den globale ranking over lande med de bedste talenter indtager USA en suveræn førsteplads. En række højvækstlande som Tyrkiet, Brasilien, Polen og Tjekkiet går markant frem i ranking.

Prøv to numre gratis af Nyhedsbrev for Bestyrelser