Danfoss-kronprinsen - som "stål i fløjl"

Niels B. Christiansen er manden, der er udset til at afløse Jørgen Mads Clausen som topchef for landets største industrivirksomhed. Læs om den super-intelligente ingeniørs vej fra DTU til toppen af Danfoss.

Niels B. Christiansen ville egentlig have været jagerpilot.

Men da hans korpus skyder mere end to meter i vejret, og pilotgrænsen hedder 1,92 meter, så endte det alligevel med, at han gik i faderens fodspor og læste til ingeniør på DTU. Selvom faderen havde rådet ham til at gå en anden vej, skriver Berlingske Nyhedsmagasin fredag.

Sådan endte det nu også, selvom eksamen kom i hus med et karaktergennemsnit på 12,2.

Niels B. Christiansen sad til en jobsamtale hos Brüel & Kjær, og alt var lagt til rette for en klassisk karriere som civilingeniør.

"Jeg sad på Per Brüels kontor til møde med hele ledergruppen. Jeg blev tilbudt et job med en masse i løn for en nystartet ingeniør. Men jeg kunne godt se, hvor det bar hen. Det ville bare blive mere af det samme. Så jeg lukkede den dør," siger Niels B. Christiansen.

Han valgte i stedet en karriere med fokus på forretningsverdenen, med fokus på det kommercielle, strategi, drift og ledelse - frem for det mere tekniske ingeniør-fokus.

Han startede hos "cost-cutterne" McKinsey og kom efter en periode hos en familieejet virksomhed i Liechtenstein til GN Store Nord. Det var her, at Danfoss-topchefen Jørgen Mads Clausen fik øje på Niels B. Christiansen, der af en head-hunter blev betegnet som "stål i fløjl".

"Jeg havde hørt fra en af mine bekendte, at Niels var superdygtig, og ham måtte vi have ind i Danfoss. Niels kom over til os, og efter jeg havde talt med ham, spurgte jeg ham direkte om han ville til Danfoss, selv om vi ikke havde nogen stilling til ham," siger administrerende direktør Jørgen Mads Clausen, søn af Mads Clausen, der stiftede Danfoss.Læs hele artiklen om Niels B. Christiansens vej til toppen af Danfoss-hovedkvarteret i Berlingske Nyhedsmagasin i morgen