Damgaard-brødre skilles efter milliardtab

De to tidligere Navision-milliardærer Erik og Preben Damgaard har besluttet at splitte deres fælles formueaktiviteter op efter et katastrofalt 2008, da der blev hakket over 1 milliard kr. af værdien af deres fælles selskabsformuer.

Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver dagbladet Børsen.

Tidligere ejede de to brødre knap halvdelen af hinandens primære investeringsselskaber, men Erik Damgaards massive økonomiske problemer, der siden 2008 har ført til tvangssalg af hans aktiver i alt fra Capinordic til Greentech Energy Systems, har fået Preben Damgaard til at kræve en opsplitning, erfarer Børsen.

Konkret har Preben Damgaard derfor sikret sig de 49 pct. af sit hovedselskab Damgaard Company, som Erik Damgaard tidligere ejede. Ligeledes har Erik Damgaard sat sig på de resterende 49 pct. af sit hovedselskab Erik Damgaard Porteføljeinvest, som Preben Damgaard tidligere ejede.

Købspriserne fremgår endnu ikke noget offentligt sted, og da Erik Damgaard Porteføljeinvest endnu ikke har afleveret regnskab for 2009, vides det ikke, hvor mange penge Eriks selskab har modtaget eller måske betalt for at få kappet alle de selskabsretlige snore til Preben Damgaard. De to brødre kom ud af 2008 med et samlet resultat på minus 1,1 mia. kr. heraf var tabet i Erik Damgaard Porteføljeinvest på 713 mio. kr., hvilket minimerede egenkapitalen til 415 mio. kr. i 2008.

Preben Damgaard har ikke ønsket at svare på, hvor meget det har kostet ham at slippe af med ejerandelen af sit brors investeringsselskab, der ved udgangen af 2008 havde kautionsforpligtelser på 822 mio. kr.

Det har ikke været muligt at få en kommentar til denne artikel fra Erik Damgaard.

De to blev milliardærer på opbygningen af Damgaard Data, der efter fusionen med ærkerivalen Navision blev solgt til amerikanske Microsoft i 2002 for 11 mia. kr.

I 2009 har Preben Damgaards selskab Damgaard Company A/S, som han ikke længere deler ejerskabet af med sin bror, fået et overskud på 100 mio. kr.

»Jeg har haft et godt år. Jeg er godt tilfreds,« siger Preben Damgaard.