Dårligt år for Don Øs personlige selskab

Flemming Østergaards pengetank er skrumpet i 2010, og selv Don Øs søn er blevet trukket i lommepenge.

Flemming Østergaards private selskab har mistet stort set hele omsætningen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis 2010 er et år, Flemming Østergaard helst vil glemme, er det helt forståeligt. I foråret blev han vist døren i Parken Sport & Entertainment og fik efterfølgende inddraget sit æresmedlemskab i FC København.

Men også på den økonomiske front fik det konsekvenser. Årsregnskabet for Flemming Østergaard Management A/S viser nemlig, at omsætningen faldt fra godt 2,6 millioner til blot 204.904 kroner. Samtidig kommer Flemming Østergaards selskab ud af året med et underskud på 407.096 kroner - et fald på 3,6 millioner kroner.Men også for Østergaard junior har 2010 fået konsekvenser. Det er nemlig Flemming Østergaards søn Peter Ammentorp Østergaard, der er direktør i Flemming Østergaard Management. Og ifølge regnskabet er udbetalingerne til personalelønninger faldet fra 766.000 kroner til 285.230 kroner. Men med en adresse i Maine i USA kan han i det mindste glæde sig over lavere skatteprocenter.

Ifølge Parkens årsregnskab er Flemming Østergaards stop som Parken-formand den afgørende forklaring på, at selskabets samlede bestyrelseshonorar på ét år er skrumpet fra 4,8 millioner kroner til 1,3 million kroner. Flemming Østergaard modtog i 2010 mere beskedne 155.000 kroner for sit kortvarige arbejde i Parken.Flemming Østergaard har tidligere forklaret, at indtægterne i selskabet kommer fra konsulentydelser fra diverse virksomheder - og dermed ikke hans bestyrelsesposter. Dermed kan faldet i omsætning formodentlig forklares med erhvervsmandens afgang fra Parken Sport & Entertainment, hvor han sideløbende med sin formandspost fik store lønningsposer for konsulentydelser.

Selv om 2010 har været et annus horribilis, har Flemming Østergaard dog ingen grund til at frygte for fremtiden. Selskabet er nemlig stadig bundsolidt med en egenkapital på 37,8 millioner kroner - herunder værdipapirer for 24,4 millioner kroner. Til gengæld er den likvide beholdning faldet fra 19,1 millioner kroner til 7,9 millioner kroner.

En pudsig detalje er i øvrigt, at Flemming Østergaard med fuldmagt selv har skrevet under på regnskabet på vegne af alle i direktionen og bestyrelsen.