DA: Tusindvis af færre danskere i arbejde i Thornings tid

I Helle Thorning-Schmidts tid som statsminister er antallet af danskere i beskæftigelse faldet med 6.522, viser ny analyse fra arbejdsgiverne.

Foto: Jens Nørgaard Larsen

Det fyger med forskellige tal i luften, når talen falder på, hvor mange danskere, der er kommet i arbejde i Thornings regeringstid.

Dansk Arbejdsgiverforening (DA) når i en ny analyse frem til, at antallet af danskere i beskæftigelse ikke er steget i perioden, men tværtimod faldet med 6.522. Det skriver Jyllands-Posten.

DAs analyse, der tager udgangspunkt i tal fra Danmarks Statistik, viser derimod, at mange udlændinge er kommet i job i Danmark de seneste år.

Jørn Neergaard Larsen, DAs administrerende direktør, ser analysen som et bevis på, at Danmark er udfordret.

»Det er selvfølgelig problematisk, at Danmark ikke er i stand til at afdække væksten med danske medarbejdere, når vi i den selvsamme periode har haft denne intensive diskussion om de mennesker, der er faldet ud af vores dagpengesystem,« siger han til Jyllands-Posten.

Jobtallene fra DA står i skærende kontrast til de tal, som er kommet fra Socialdemokraterne. Regeringspartiet mener ifølge Jyllands-Posten, at DA bruger tallene forkert.