DA henter embedsmand som ny adm. direktør

Embedsmanden Jacob Holbraad er udnævnt som ny adm. direktør i Dansk Arbejdsgiverforening. Han afløser Jørn Neergaard Larsen, der er blevet beskæftigelsesminister.

DAs nye adm. direktør Jacob Holbraad
Læs mere
Fold sammen

Dansk Arbejdsgiverforening (DA) har været på jagt efter en ny adm. direktør, efter den tidligere direktør, Jørn Neergaard Larsen, der blev udnævnt til beskæftigelsesminister. Og nu er afløseren fundet.

Ny adm. direktør pr. 1. november er Jacob Holbraad. Det oplyser DA i en meddelelse.

47-årige Jacob Holbraad er uddannet cand.scient.pol og kommer fra en stilling som direktør for Styrelsen for Undervisning og Kvalitet.

Han har en fortid som departementsråd og chef for indenrigsområdet i Statsministeriet ¬- først for statsminister Lars Løkke Rasmussen og siden for statsminister Helle Thorning-Schmidt. Tidligere var han afdelingschef for Beskæftigelsesministeriets ledelsessekretariat, og før det var han chef for ministersekretariatet i Statsministeriet for statsminister Anders Fogh Rasmussen.

»Med Jacob Holbraad som arbejdsgivernes nye førstemand har DA sat et stærkt hold. DA’s nye adm. direktør har både stor indsigt i arbejdsmarkedsforhold, uddannelse og økonomi samt tillige et omfattende netværk. DA’s bestyrelse er sikker på, at Jacob Holbraad har de helt rette kompetencer til at føre DA ind i det næste årti,« udtaler DA’s formand Torben Dalby Larsen i meddelelsen.

Jacob Holbraad vil arbejde for at sikre gode forhold for virksomhederne i Danmark, siger han.

»Jeg glæder mig meget til at tage hul på de nye udfordringer. Danmark skal rustes til vækst, så Danmark fortsat er et attraktivt land at leve og drive forretning i. Det kræver et velfungerende arbejdsmarked. Jeg ser frem til at stå i spidsen for DA’s organisation,« udtaler DA’s nye adm. direktør Jacob Holbraad i meddelelsen.

Samtidigt bliver den 44-årige advokat og DA-direktør Pernille Knudsen forfremmet til viceadm. direktør. Hun får bl.a. dagligt ansvar for overenskomstforhandlinger, oplyser bestyrelsen.

Foruden adm. direktør Jacob Holbraad og viceadm. direktør Pernille Knudsen består DA’s direktion af Fini Beilin og Henrik Bach Mortensen.