Cykelstjerne med overskud

Nok fremviser Brian Holms tøjfirma pæne tal på bundlinjen, men sportsdirektøren selv har overskud til mere end de fleste.

Sideløbende med jobbet som sportsdirektør driver den tidligere cykelstjerne Brian Holm tøj-firmaerne Tempo Wear ApS og Tempo Wear Holding ApS.

De netop offentliggjorte regnskaber for begge firmaer viser et samlet årsresultat på 393.206 kroner.

Det gav plads til at udbetale udbytte på 148.300 kroner. Men overskud eller ej, ligger der ikke nogen forkromet forretningsplan bag.

- Det er jo ikke ligefrem Mærsk McKinney, du har ringet til, griner Brian Holm. 

Læs også:
 
Cykelstjerners selskab opløst

12 kendte med succes og fiasko

Med Tempo Wear ApS har Brian Holm forhandlet sportstøj til cykelryttere og entusiaster siden 2005. Brian Holms kone hjælper ham med firmaet. Sammen hygger de sig med det.

- Min kone er grafiker, så hun hjælper mig med at designe tøjet. Det er ikke Nike – men det er noget jeg kan lide at lave. Andre gange holder jeg foredrag. Eller skriver jeg en bog, jeg kan lide at skrive. Og det ned at være sportsdirektør, ser jeg ikke, som arbejde i den forstand – føler lidt jeg er på ferie, siger Brian Holm fra lufthavnen i Pisa, hvor han lige er landet.

Den joviale amagerdreng gennemførte Tour de France syv gange som cykelrytter, inden han stillede racercyklen i skuret. Han kæmpede mod en kræftsygdom og vandt. Har skrevet to selvbiografier, samler løbende penge ind til velgørenhed. Og så er han sportsdirektør for amerikanske Team HTC Highroad.

Læs også: Dansk designer bag tøj til cykelstjerner

Det virker næsten uvirkeligt, at han ikke vidste, hvad han skulle gå i gang med, da han stoppede karrieren som cykelrytter.

- Folk synes jeg laver meget, men ifølge min kone arbejder jeg mindre end alle andre. Man ved jo aldrig hvordan det går i cyklingen – med doping og dårlig omtale – det er en usikker branche. Hvis alt andet gik galt kunne man måske falde tilbage på cykeltøjet, siger Brian Holm.