Connie trækker i den grønne førertrøje

Tidligere toppolitiker og nuværende formand for tænketanken Concito, Connie Hedegaard, fik torsdag et nyt erhvervssamarbejde på plads, som kan vise sig at være af grøn og gylden kaliber.

Connie Hedegaard er ifølge tidligere udenrigsminister Martin Lidegaard »et af fyrtårnene i dansk klimapolitik med en meget stor faglig og personlig integritet«. Arkivfoto: Claus Fisker Fold sammen
Læs mere

Den tidligere EU-kommissær Connie Hedegaard satte i går ekstra point ind på klimakontoen, da hun i spidsen for den grønne tænketank Concito førte det grønne erhvervssamarbejde Bæredygtigt Erhverv over i Concitos rækker.

Sammenlægningen kan få dansk erhvervsliv til at stå endnu skarpere i en efterhånden velvoksen skov af grønne velmenende, initiativer. Som kaptajn får Connie Hedegaard ansvaret for at samle et større antal virksomheder, der kan og vil den grønne omstilling.

Allerede i dag samarbejder Concito med Dansk Shell, Coop og Arriva, men med den nye platform får Concito også adgang til det grønne elitesamarbejde bestående af en række internationale giganter som Apple og Coca-Cola.

»Der er rigtig mange initiativer i gang rundt omkring, men hvis man skal få maksimalt nytte ud af dem, er det somme tider praktisk, at især relativt små organisationer kan arbejde sammen og udnytte hinandens styrker,« fortæller Connie Hedegaard om det nye samarbejde.

Fyrtårn i dansk klimapolitik

Fra 31. oktober 2014 har hverdagen været anden for Connie Hedegaard. Her havde hun sidste arbejdsdag efter fem år som klimakommissær og rykkede dermed kontor fra Bruxelles til den faste base i København.

Siden da har hun både fået job som bestyrelsesformand for tænketanken Concito og for den internationale miljøfond Kann Foundation. Selv om skiftet udadtil kan virke enormt, ser Connie Hedegaard blot rykket som en anden måde at være en aktiv samfundsdebattør på.

Kendetegnende for 55-årige Connie Hedegaard er det, at hun altid har søgt hen, hvor indflydelsen er stor. I en alder af 23 år blev hun i 1984 valgt til Folketinget for Det Konservative Folkeparti som det dengang yngste medlem nogensinde. Siden har karrieren taget raketfart, hvor hun blandt andet har arbejdet på Berlingske og DR, inden hun i 2004 vendte tilbage til politik som miljøminister.

Som person beskrives Connie Hedegaard som passioneret, resultatorienteret og behagelig at være i nærheden af.

»Connie er et af fyrtårnene i dansk klimapolitik med en meget stor faglig og personlig integritet. Hun er ikke en, der bringer sit personlige liv og baggrund i spil i sit professionelle virke, men hun holder derimod altid øjnene på bolden,« siger tidligere udenrigsminister Martin Lidegaard (R), der etablerede Concito i 2008.

Også tidligere chef for Vestas Ditlev Engel roser Connie Hedegaard for hendes engagement.

»Hendes drive, energi og passion er virkelig enestående. Hun forstår at kombinere den politiske og private del, og jeg er sikker på, at hun er den rette til at bygge en bro mellem begge verdener,« siger Ditlev Engel.