Citroens nye franske firmabil

Citroen har løftet sløret for deres nye C5. Med nyt design og flere lækre detaljer skal C5 forene firmabilen med familiebilen.

Den nye Citroen C5 er med nyt design og højere kvalitet en spændende spiller i firmabil-klassen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Citroen
Med nyt design og højere kvalitet skal den nye Citroen C5 kæmpe med Passat og Mondeo om den vigtige plads i firmaklassen. Samtidig er det Citroens ambition, at C5 også skal være børnefamiliernes foretrukne valg.

Den næste generation af C5 kommer til april næste år. I første omgang kun som sedan-model hvorefter en stationcar-udgave følger.

Den nye C5 er vokset i både længden og bredden til gavn for rumligheden i kabinen. Desuden har Citroen også tilføjet en række nye features deriblandt sædemassage, cruise control og mulighed for at styre de fleste funktioner fra rattet.

Nyt design og mere kraft
Formmæssigt er Citroens designere gået efter et mere coupé-agtigt look. Fronten er domineret af de store luftindtag samt de lange lygter, mens bagenden har bibeholdt de boomerang-formede lygter.

C5 kommer med 3 benzinmotorer, hvoraf den mest interessante for de danske kunder formentlig bliver 2.0 udgaven med 143 h/k. Derudover kommer der 4 dieselmotorer med en 208 h/k stærk V8 motor som den kraftigste.

Se billederne af den nye C5 i billedserien til højre.