Chefer har ikke så travlt endda

Mange chefer ville få en aha-oplevelse, hvis de reflekterede over, hvordan de bruger deres tid på jobbet. Det mener en forsker, som har undersøgt, hvordan chefer prioriterer tiden.

Chefer vil gerne signalere, at de har virkelig travlt. Nu viser en ny undersøgelse, hvordan cheferne egentlig bruger tiden, skriver norske Dagens Näringsliv.

Og måske overraskende for cheferne selv, bruger de i gennemsnit kun 46 timer om ugen på arbejde, fortæller Birthe Kåfjord Lange fra Norges Handelshøjskole. Hun skriver i øjeblikket på en doktorafhandling om, hvad norske ledere tager hensyn til, når de skal prioritere deres tid på jobbet.

"Norske ledere har travlt, men den gennemsnitlige arbejdstid er ikke mere end 46 timer, og det er jo ikke afskrækkende, siger Birthe Kåfjord Lange.

Det giver imidlertid status at have travlt for cheferne, skriver Dagens Näringsliv. Birthe Kåfjord Lange tror ikke, at lederne er interesserede i, at signalere, at de ikke er så travle. Det arbejder hun i øjeblikket på at analysere nærmere.

Hun mener, at mange chefer vil få en aha-oplevelse, hvis de reflekterede nærmere over den måde, de bruger deres tid på.

"Det har overrasket mig meget, at mange ledere ikke har tænkt over, hvordan de bruger deres tid. Mange havde ikke tænkt på, hvor meget de arbejder på en almindelig uge. Et par timers analyse af egen arbejdsdag ville på sigt gøre det enklere for mange," mener Birthe Kåfjord Lange.