Chefer går efter løn-gevinst

Det er pengene, der lokker, når chefer går på jobjagt. Ønsket om en højere løn spiller en rolle for halvdelen af de jobsøgende ledere, viser ny undersøgelse.

Danske penge. Pengesedler og mønter. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når ledere leder efter nyt arbejde, er det vigtigt, at der er flere penge at hente.

Ifølge en ny undersøgelse foretaget af YouGov for Lederne, siger knap halvdelen af de jobsøgende chefer, at størrelsen på den månedlige lønoverførsel har stor betydning, når de søger et job.

Dermed bliver ønsket om en højere løn kun overgået af behovet for nye udfordringer og manglende muligheder for avancement i den nuværende stilling om motivation for jobskifte. Resultatet kommer ikke bag på Ledernes formand, Svend Askær.

»Det er i forbindelse med jobskift, man som leder har mulighed for at give sin månedsløn et pænt løft. Mens de færreste ledere får det store udbytte af de årlige lønsamtaler, når de først sidder i jobbet, viser erfaringen, at man ved forhandling af kontrakt med en ny arbejdsgiver i højere grad har chancen for at hæve lønnen,« siger han til nyhedsbrevet Lederne Mandag.

Undersøgelsen, der er baseret på svar fra 3.783 chefer, viser også, at de ledere, som ikke er jobsøgende, alligevel vil overveje at skifte stillingen ud med en ny, hvis skiftet indebar en markant højere løn.

73 procent af de ikke-jobsøgende svarer således »ja, måske« til, om de er klar til at skifte job, hvis de bliver tilbudt en stilling med en højere løn end den nuværende, mens kun én procent siger »ja, helt sikkert«.

Ttil spørgsmålet om, hvor meget månedslønnen før skat helt konkret skal vokse, angiver seks ud af ti et sted mellem 4.000 og 10.000 kroner, mens hele 22 procent vil have mindst 10.000 kroner ekstra, før de vil skifte job.

»Har man den grundholdning, at man ikke skal have nyt job, skal der for de fleste ledere et virkelig godt og spændende jobtilbud på bordet med nogle favorable vilkår, før de kan lade sig overbevise om at skulle videre i karrieren,« siger Svend Askær til Lederne Mandag.

»Jeg kan godt forstå, at der for en privatansat leder, som gennemsnitligt tjener knap 53.000 kroner om måneden, skal mere end en tusindkroneseddel til at sige sit gode job op og begynde på et nyt,« tilføjer formanden.