Chefer får gyldne velkomster

Normalt taler man om, at chefen får "et gyldent håndtryk", når bestyrelsen gerne vil af med ham og siger farvel med en pose trøste-penge. På grund af manglen på dygtige ledere, bliver britiske chefer nu tilbudt ”golden hellos”.

Foto: Bax Lindhardt
Antallet af ”golden hellos” er fordoblet på et år i Storbritannien. Otte ud af ti selskaber har besvær med at tiltrække dygtige ledere, og tilbyder derfor de rette personer en økonomisk startpakke, de såkalde sign-on-fees, for at takke ja til chef-jobbet, skriver Dagens Näringsliv.

Det viser et nyt studie, som Chartered Management Institute and Remuneration har gennemført blandt 42.000 ledere i landet.

I 2006 blev 16 procent af de nye ledere tilbudt en attraktiv startpakke, mens det tal altså var dobbelt så stor året efter.

Men det er ikke kun svært at få fat i dygtige ledere, ifølge undersøgelsen. For tre ud af fire firmaer er det også svært at fastholde dem. Det får lederlønninger til at skyde i verjret.. Britiske ledere tjener i gennemsnit 54.808 pund eller lidt over 600.000 kroner, hvilket er langt mere end de nordiske kolleger, ifølge Dagens Näringsliv.