Chefer elsker at arbejde hjemmefra

Det er populært blandt danske ledere at arbejde hjemmefra, men det skal ske med omtanke.

Foto fra Iris. Fold sammen
Læs mere
Foto:
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ledere er glade for at skifte kontorstolen på arbejdspladsen ud med en stol på hjemmeadressen. En ny undersøgelse fra fagforbundet Lederne baseret på svar fra 2.775 ledere viser, at 58 pct. af medlemmer jævnligt vælger at arbejde hjemmefra frem for at tage på arbejde.

»Hjemmearbejde giver lederne mulighed for virkelig at få noget fra hånden og eksempelvis dedikere en hel dag til at løse en stor opgave, uden at de i samme omfang som på arbejdspladsen bliver afbrudt,« mener ledelsesrådgiver hos Lederne Helle Bruun Madsen.

Hun understreger, at cheferne på de danske arbejdspladser skal tænke sig om, når de beslutter sig for at blive hjemme.

»For at hjemmearbejdsdage fungerer optimalt for både lederen og de personer, som kan få brug for at tale med lederen i løbet af dagen, er det vigtigt at få afstemt forventninger. Lederen skal blandt andet sørge for at melde klart ud, hvornår og hvordan hun er tilgængelig på hjemmearbejdsdage,« forklarer Helle Bruun Madsen.

Ifølge undersøgelsen har 70 pct. af de 2.775 deltager i undersøgelsen mulighed for at arbejde hjemme, mens resten arbejder steder, hvor det ikke kan lade sig gøre.

Helle Bruun Madsen understreger, at lederne skal kommunikere klart, når de vælger at arbejde hjemmefra.

»Hjemmearbejdsdage giver lederen fleksibilitet og skal helt grundlæggende bruges med omtanke og placeres i kalenderen på en sådan måde, at resten af afdelingen eller virksomheden ikke går i stå, fordi lederen ikke er fysisk til stede. Igen er nøgleordet en klar forventningsafstemning og tydelig kommunikation omkring tilgængelighed,« hedder det Helle Bruun Madsen.

Lederne har fået lavet undersøgelsen i samarbejde med analyseinstituttet YouGov. Indtil nu er kun dele af den offentliggjort, og den samlede rapport vil blive sendt ud i starten af 2017.