Chefen skal være en god coach og gerne fra Jylland

Akademikere foretrækker chefer, der er gode til coaching fremfor fagligt stærke. Er chefen samtidig jyde, så er han rigtig populær hos de jyske medarbejdere.

Prøv ikke på at være klogere end dine medarbejdere, men hjælp dem i stedet med at udvikle sig i deres job. Sådan lyder et godt råd til de chefer, der står i spidsen for akademikere under 40 år. Ifølge en ny undersøgelse fra Ingeniørforeningen (IDA) og fagforbundet DJØF, så foretrækker de unge akademikere en chef, der er dygtig til coaching fremfor en chef med dyb faglig forståelse. Hele 77 procent mener, at det har stor betydning, om chefen er en god coach, mens kun 17 procent foretrækker en leder med dyb faglig forståelse.

»Det afspejler, at vi er blevet et videnssamfund med fagligt kompetente medarbejdere, som gerne vil have coaching og sparring. Samtidig vidner det om en relativ stor selvbevidsthed hos akademikerne, som egentlig er helt OK,« siger Else Iversen, udviklingskonsulent i DJØF, der er forbund for jurister, økonomer og politologer.

Ingen overekspert
Hos arbejdsgiverne i Dansk Erhverv kan man godt nikke genkendende til medarbejdernes stigende krav til chefens evner som sparringspartner.

»Akademikere har videnstunge job og er eksperter på hvert deres felt. Chefen gør ikke rigtig nogen gavn, hvis han eller hun forsøger at være overekspert på alle områder. Tidligere ville manglende faglig viden godt kunne give et autoritetsproblem. Sådan er det ikke i dag, hvor chefen først og fremmest opnår respekt gennem sin ledelsesstil,« siger Birgitte Maisner, udviklingskonsulent i Dansk Erhverv.

Hun mener, at akademikernes efterspørgsel efter coaching vidner om, at de vil have sparring som individer fremfor at blive ledet som en stor gruppe.

Jyder i top
For enkelte højtuddannede er det imidlertid ikke nok, at chefen er en fantastisk coach. Her spiller helt andre forhold som alder og geografisk tilhørsforhold også ind. Selvom mere end halvdelen af akademikerne mener, at chefens alder er uden betydning, så er det især dem over 36 år, som nødigt vil have en yngre chef. Tre ud af fire akademikere er også ligeglade med om chefen kommer fra Jylland eller København. Men det er især sjællænderne, der besidder den form for tolerance. Blandt jyderne mener hele 46 procent, at det er bedst med en chef fra Jylland.

»Det synes jeg ikke er noget specielt sundhedstegn for de kære jyder. Det vidner snarere om en vis provinsialisme. Selvfølgelig skal en chef være god til at stikke en finger i jorden og agere efter hvilket miljø han eller hun er i. Men det er altså nogle helt andre ting, der er vigtige,« siger Else Iversen, der i øvrigt selv er jyde.