Chefen skal hjælpe lederen til at udvikle sig som leder

Når en ung leder er usikker på sig selv som leder og begynder at være usikker i sin tilgang til medarbejderne, så er det chefens ansvar at hjælpe og støtte hende. Sådan lyder svaret til Ugens Dilemma, som har været til afstemning på Business.dk.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En ung leder ved navn Miriam har netop læst en bog om at stå fast ved sin magt som leder, og hun vil gerne forsøge en mere autoritær tilgang til ledelse. Problemet er, at Miriam hidtil har været en meget anerkendende leder, og at chefen er i tvivl, om det er en god idé at sadle så voldsomt om.

Ledelsesrådgiver hos Lederne, Helle Bruun Madsen, opfordrer chefen til at råde den unge leder til at være kritisk over for det, hun læser. Hun vælger derfor løsning nummer et.

- Det er chefens opgave at støtte Miriam, så hun får styrket sin selvtillid som leder. Chefen kan for eksempel prøve at spørge ind til, hvad Miriam forstår ved en autoritær leder, og hvordan hun vil gennemføre det i praksis, siger Helle Bruun Madsen.

Hun påpeger, at det er vigtigt, at lederen ikke bare fortæller Miriam, hvordan hun skal lede sine medarbejdere, som der er lagt op til i svarmulighed 1, men at hun i stedet forsøger at hjælpe hende til at reflektere over sin egen rolle som leder, og hvordan hun får det bedste ud af sine medarbejdere.

Chefens rolle er ikke at udstikke en fast retning for Miriams ledelse men at støtte og skabe rammer, hvor hun kan trives og udvikle sig selv som leder, uddyber hun.

- Ledelsesstil er meget individuel, og Miriam skal have plads og selvtillid til at udforske de forskellige muligheder, siger Helle Bruun Madsen.