Chefen forgyldes med bonus

Bonusordninger forgylder danske administrerende direktører, viser seneste lønstatistik fra Center For Ledelse.

Danske topchefer blev i 2007 forgyldt med bonusordninger. De administrerende direktører fik næsten en fjerdel af deres løn som bonus, viser Center for Ledelses Chefløn 2007/08.

Lønstigningerne på direktionsgangene er mere beskedne i år i forhold til tidligere, hvor de administrerende direktører har skilt sig ud med lønstigninger på over 10 procent.

Direktører, fagdirektører og fagchefer har i år gennemsnitligt fået en lønstigning på fire procent, hvilket er som på det øvrige arbejdsmarked. Til gengæld høster topcheferne særdeles store summer i bonusordninger - eller såkaldt variabel lønandele. Bonusordninger udgjorde i 2007 21,8 procent af de administrerende direktørers samlede aflønning mod 16,7 procent i 2006.

Det svarer til, at 42 procent af de administrerende direktører alligevel har fået en lønfremgang på over 10 procent, hvis man tæller bonus med.

Den dårligst lønnede fjerdedel af de administrerende direktører fik i gennemsnit 1.263.000 kroner i bruttoløn, mens den bedst lønnede fjerdel fik 2.514.000 kroner.

/ritzau/