Chefen er omgivet af løgnere

Siger du altid sandheden til din chef? I så fald gør du ham eller hende en tjeneste – men risikerer måske dit eget job eller en god bonus, mener den norske sociolog og civiløkonom Arne Selvik, der er på trapperne med en ny bog om emnet.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Annett Bruhn
Alle er afhængige af at høre sandheden – eller i hvert fald så tilpas meget af den, at de kan rette op på ting, der er ved at gå galt. Men ledere havner ofte i situationer, hvor de er omgivet af ”ja-sigere”, fordi de sætter pris på gode nyheder, og det kan i værste fald føre virksomheden ud i en form for krise, mener den norske sociolog og civiløkonom ved Norges Handelshøjskole, Arne Selvik.

På onsdag udkommer hans bog ”Omgivet af løgnere” i Danmark, hvor han tager fat på, hvorfor medarbejderne har en tendens til ind i mellem at undlade at fortælle chefen nogle sandheder, og hvad lederne kan gøre.

”Det er vanskeligt at være fuldstændig ærlig over for chefen. Det kan koste dyrt. I værste fald jobbet. Man risikerer formodentlig at glip af både bonus og forfremmelse, hvis man er en flittig og modig overbringer af kritiske budskaber og dårlige nyheder,” skriver Arne Selvik blandt andet.