CBS undgik fyringer

Masser af ansatte ville frivilligt væk fra CBS. Dermed klares den varslede sparerunde uden fyringer.

CBS Copenhagen Business School på Frederiksberg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen

CBS har kørt med underskud og har brug for at spare 60 millioner kroner om året fra 2017, og derfor måtte man i november varsle, at der var risiko for afskredigelser; helt op til 70-80 stillinger skulle nedlægges.

Imidlertid har et stort antal medarbejdere valgt at indgå aftale om frivillig fratræden. Dette medfører, at CBS undgår at afskedige medarbejdere. Det fortæller CBS i en pressemeddelelse.

I alt 67 medarbejdere har indgået frivillige fratrædelsesaftaler; et tal som er væsentligt større end CBS havde forventet. Stillingerne er fordelt på videnskabeligt og teknisk-administrativt personale.

'Resultatet er, at CBS kan undgå at afskedige medarbejdere.

Men både de studerende og de resterende ansatte kommer til at mærke nedskæringerne.

»De frivillige fratrædelser betyder, at CBS’ undervisningsressourcer kommer under pres i de kommende år. Derfor skal aktivitetsomfang og undervisningsformer tilpasses således, at CBS også fremover leverer en bred og internationalt anerkendt portefølje af såvel forskning som uddannelse«, fremgår det af CBS' meddelelse.

Underskuddet, som udløste besparelserne, skyldtes blandt andet den såkaldte fremdriftsreform, der belønner universiteter, som får deres studerende hurtigere igennem uddannelserne, og tilsvarende straffer dem, som ikke gør. Og da mange af CBS' studerende tager på både praktik- og udvekslingsophold under studiet, har skolen ikke ment at kunne presse de studerende så hurtigt igennem, som reformen lagde op til.