CBS-uddannelse kræver atter lutter 12-taller og lidt til

International Business på CBS er nok en gang den uddannelse i Danmark, der stiller de skrappeste krav til ansøgerne. 12,3 i karaktersnit kræver uddannelsen i år.

CBS Copenhagen Business School på Frederiksberg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen

Du kan være blæst igennem dine tre år på gymnasiet, scoret det ene 12-tal efter det andet, og alligevel kan du blive fundet for let til at blive optaget på studiet »International Business« på Copenhagen Business School (CBS).

Som det har været tilfældet de to foregående år, er uddannelsen med et adgangsgivende karaktersnit på 12,3 landets absolutte højdespringer, fremgår det af de tal, der er blevet offentliggjort af Den Koordinerede Tilmelding, KOT.

Sidste år var kravet 12,1 i snit til virksomhedsstudiet, hvor eleverne på engelsk bliver uddannet i økonomi, statistik, virksomhedsstrategi og organisationsteori foruden en hel del andet.

Når snittet overhovedet kan kravle over 12, skyldes det den bonus, ansøgere, der er kommet direkte fra gymnasiet, kan gange deres karaktersnit op med.

De høje krav fik dog sidste år uddannelsen til at optage 40 procent af deres studerende på kvote to i et forsøg på at plads til elever, der kom med en anden baggrund end de traditionelle tre år på gymnasium eller handelsskole.

Sidste sommer forklarede sekretariatschef for uddannelse på CBS, Wilberg van der Meer, at de tårnhøje karakterkrav udfordrede skolens studiemiljø.

»Vi er opmærksomme på, at der skal gøres lidt ekstra for at skabe et studiemiljø, der fungerer godt. Af samme grund har vi øget optaget af ansøgerne via kvote to, hvor det er andre ting end karaktergennemsnittet, der bliver lagt vægt på. Det giver et lidt mere blandet hold, hvis de ikke alle sammen er nogen med meget høje karakterer. Man kan se, at de engagerer sig lidt bredere end bare i bøgerne,« sagde Wilbert van der Meer til Berlingske Nyhedsbureau for et år siden.

Han fremhævede udlandsophold og frivilligt arbejde som positive erfaringer, man gerne så på CVet hos de mange ansøgere, der søger ind på studiet hvert år.

International business optog i 2014 cirka 180 studerende. Ud af dem var omkring 20 procent udenlandske studerende.

En anden uddannelse på CBS indtager en tredjeplads på listen over uddannelser med de højeste adgangskrav.

Således kræver »International Business and Politics« 11,7 i snit. Andenpladsen indtager uddannelsen molekylær biomedicin på Københavns Universitet. Her er kravet - ligesom det var sidste år - 12,1.