CBS-studerende efter case-studie hos Novo: »Det kunne der sagtens være mere af på universiteterne«

Anas Bendali studerer finansiering og regnskab på CBS. Han mener, at kombinationen af teori og praksis forvandler kurser til håndfast viden, han kan tage direkte med over i erhvervslivet.

30-årige Anas Bendali, som studerer finansiering og regnskab på CBS, har ved at arbejde med reelle problemstillinger på kurset hos Novo Nordisk fået erfaringer, han kan bruge i sin fremtidige karriere. Fold sammen
Læs mere

Som studerende har det enorm værdi, når ens terperi af teori kobles direkte sammen med virkelighedens verden. Det giver nemlig én erfaring og indsigt – og den slags kan man tage direkte med over til fremtidige arbejdsgivere.

Det mener 30-årige Anas Bendali. Han studerer finansiering og regnskab på Copenhagen Business School (CBS) og er en af deltagerne på et netop overstået forløb, hvor de studerende i grupper skulle dybdeanalysere forskellige emerging markets for Novo Nordisk. Han er begejstret for at arbejde med virkelige problemstillinger.

»Ét er kursets opbygning, der kombinerer teori og praksis. Det er i sig selv meget værdifuldt, og det kunne der sagtens være mere af på universiteterne. Noget andet er ens erfaringer fra kurset. Det er jo reelle problemstillinger, vi arbejde med, og den erfaring kan jeg tage direkte videre, hvis jeg senere kommer til at arbejde med emerging markets i fremtiden,« siger han.

Interessant indblik

Kurset på CBS har taget udgangspunkt i finansielle markedsanalyser af henholdsvis Vietnam, Tyrkiet og Etiopien. De studerende har haft Novo Nordisk som case, og medicinalvirksomheden har stillet mandskab til rådighed, der kunne hjælpe grupperne både med hensyn til virksomhedens behov og den markedserfaring, den allerede har.

Netop valget af så usædvanlige markeder er interessant, mener Anas Bendali. Det er nemlig lande, der har en god chance for at overraske deltagerne, idet det er markeder, relativt få danskere kender. Det gælder for eksempel overordnede økonomiske nøgletal.

»Det er interessant at få indblik i, at et land som Etiopien er blandt Afrikas hurtigste voksende økonomier. De kommer selvfølgelig fra et lavt niveau, men det ændrer ikke ved, at deres høje BNP-vækst betyder meget for både befolkningen og forretningsmulighederne i landet,« siger han.

I dybden med diabetes

Det er dog specielt det med at kunne gå i dybden inden for ét specifikt område, som Anas Bendali mener, har været en øjenåbner – i dette tilfælde inden for sundhed og diabetes.

Et eksempel er talmateriale, som viser, at der allerede er en høj grad af diabetes i udviklingslandet Etiopien, og at langt størstedelen af dem, der lider af diabetes i nationen, ikke er diagnosticeret. Noget af det mest interessante har for Anas Bendali dog været at få indsigt i behandlingsmulighederne.

»Etiopien har en meget høj andel af landbefolkning. På trods af det har næsten alle alligevel adgang til et sundhedssystem, hvor de kan modtage hjælp og mindre vacciner. Det er jo spændende og positivt. Ikke bare for befolkningen, men også når man ser på en virksomheds forretningsmuligheder,« siger han.