CBS-rektor: Vi skal være i sync med erhvervslivet

Copenhagen Business School vil gerne bygge tætte relationer til erhvervslivet. Det er programmet »Executive in Residence« et eksempel på.

Nikolaj Malchow-Møller er rektor for Copenhagen Business School, CBS, hvor man forsøger at holde tæt kontakt til erhvervslivet for at klæde de studerende bedst muligt på til den videre karriere. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR-foto/Bjarke MacCarthy Bjark

Copenhagen Business School (CBS) har indgået en etårig aftale med TDC Groups topchef, Allison Kirkby, om at hun vil stille sig til rådighed som mentor og samarbejdspartner i programmet »Executive in Residence«.

Man kan argumentere, at det er lidt usædvanligt, at et universitet satser på samarbejde med noget så fortravlet som en topchef for en så stor koncern, som TDC er – men der er gode grunde til det. Det fortæller CBS-rektor Nikolaj Malchow-Møller.

Han peger på, at for en uddannelsesinstitution er det ekstremt vigtigt at forstå, hvad der rører sig i erhvervsliv og på arbejdsmarkedet.

»Executive in Residence er et forsøg på at få erhvervslivet og topcheferne tættere på forskningen og uddannelsen på CBS. Det hjælper os også med at holde os i sync med det, der foregår på arbejdsmarkedet. Så det skal ses som et initiativ blandt flere, der handler om at bygge relationer til erhvervslivet,« siger han.

Tæt på topchefen

Aftalen med Allison Kirkby, der løber over et år, skal være gensidig gavnlig for begge parter. TDC-topchefen skal også få noget ud af partnerskabet – f.eks. forståelse for, hvad morgendagens kandidater favner og forstår. CBS får gevinst af samarbejdet på flere måder.

»De studerende får lov til at møde en topchef og blive inspireret af hende. Det har man jo ikke normalt. Allison Kirkby deltager i en række arrangementer og skal være dommer i casecompetitions og andre events, hvor man får mulighed for at komme tæt på hende og tale med hende,« siger Nikolaj Malchow-Møller.

Derudover peger rektoren på, at det også har stor værdi for CBS og universitetets lektorer og forskere at komme tæt på en frontlinje-techvirksomhed. For som uddannelsesinstitution skal CBS hele tiden udvikle sig og forberede sig på at levere de kompetencer, som erhvervslivet har brug for i fremtiden.

Nysgerrig på mennesker

Det er tredje år, at CBS Executive in Residence-programmet kører. Danske Banks Thomas F. Borgen og DSVs Jens Bjørn Andersen har tidligere påtaget sig rollerne, men nu er det så den nye TDC Group-topchef i form af Allison Kirkby, der træder ind i rampelyset.

Nikolaj Malchow-Møller mener, at hun i høj grad har noget at byde på.

»Allison Kirkby har imponerende erfaring fra flere ledende stillinger. Ikke nok med det er hun chef for TDC, der er en del af en vigtig branche, som står midt i en spændende transformation. De vil gerne skabe en ny model for den globale teleindustri. Det er spændende og lærerigt i sig selv,« siger han og tilføjer:

»Derudover er hun hårdtarbejdende og har været det siden en ung alder. Hun er dygtig og nysgerrig på mennesker. Hun ved, hvor vigtigt det er, at erhvervsledere tager sig tid til at sparre med unge mennesker og talenter. Hun har en personlig interesse i det her. Derfor er vi ekstremt glade for, at hun har valgt samarbejdet med os.«