Cathy Engelbert skriver historie som ny Deloitte-topchef

Den 11. marts sætter Cathy Engelbert sig på tronen som den første kvindelige globale topchef i et af de fire store revisionsfirmaer.

Revisionsfirmaet Deloitte kommer til at gå fremtiden i møde med Cathy Engelbert ved roret. Den 50-årige Engelbert er dermed den første kvinde, der kommer til at sidde som topchef i et af de store revisionsfirmaer. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Revisionsfirmaet Deloitte kommer til at gå fremtiden i møde med Cathy Engelbert ved roret. Den 50-årige Engelbert er dermed den første kvinde, der kommer til at sidde som topchef i et af de store revisionsfirmaer.

Den kommende topchef er opdraget i Deloitte, og hun har været ansat, siden hun blev færdiguddannet i 1986. Næste år kan hun altså fejre perlebryllup med revisions­giganten.

Flere kolleger siger om hende, at hun er den rigtige til at sætte sig i chefstolen, og at hun har en helt unik erfaring med en lang række af firmaets allerstørste globale kunder. Især har hun serviceret kunder inden for medicinalindustrien, hvor hun har siddet med ansvar for en række af de største internationale spillere på markedet.

Engelbert er medlem af Financial Accounting Standards Advisory Group, der rådgiver på strategiske områder, i forhold til prioritering af projekter samt andre områder, der kan være standardsættende, ligesom hun er medlem af Accounting Advisory Board på sit tidligere universitet, Lehigh University. Desuden er hun på listen over Women’s Fund of New Jerseys liste over de 25 mest indflydelsesrige kvinder i finansverdenen.

Rollemodel

Deloitte er med udnævnelsen med til at gå forrest, når der skal flere kvinder på topposter i finansverdenen, og formanden for AICPA, USAs forening for statsautoriserede revisorer, Barry Melancon, kalder Cathy Engelbert en rollemodel for fremtidens generation af kvindelige ledere.

Om sin nye stilling siger Engelbert selv, at hun er meget beæret over at skulle lede Deloitte, og hun ser frem til »et samarbejde, der har stor betydning for kunderne, kapitalmarkedet og samfundet«.

Hun har også nogle specifikke punkter på sin dagsorden, heriblandt tre klare visioner for fremtiden: Mennesker, innovation og globalisering. Ifølge Engelbert er en af de største udfordringer at bevare talentfulde unges dedikation til deres fag.

»Jeg synes, vi har en helt unik mulighed i revisionsbranchen lige nu for at vise folk, hvilken værdi de bidrager med, og de kan komme med på denne rejse,« har den kommende topchef udtalt.

Cathy Engelbert var ellers selv ved at sige stop for karrieren, da hun var gravid med sit første barn, fordi hun var i tvivl om, hvorvidt hun ville være i stand til både at være mor og servicere firmaets kunder tilfredsstillende. Men hun fortsatte og blev kort efter tilbudt partnerskab i Deloitte.

»Jeg tror, min vej har været én, som mange kvinder kan se sig selv tage. Jeg har haft nogle gode mentorer, der har hjulpet mig med at finde roller i firmaet og få noget blandet erfaring, som har gjort mig i stand til at blive valgt som CEO,« siger Cathy Engelbert.