Vil du lytte videre?
Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.
Allerede abonnent? Log ind
Skift abonnement
Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.
Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’
Gastronomisk stjerne og forretningskvinde
En iværksætter skal have passion for sit produkt, og det har Cathrine Østerberg i overmål. Hendes liv er is.
»Jeg vil udfordre måden, vi spiser is på. I dag spiser vi det mest som en sød dessert, vi skal holde igen med. Jeg vil rigtigt gerne have, at vi spiser mere is hele året rundt, men ikke som vi kender is i dag. Der så mange muligheder, når man går grundigt til værks. Du kan få den cremede fornemmelse og iskolde oplevelse med masser af smag uden at gå på kompromis med sundheden,« siger Cathrine Østerberg.
Den 28-årige iværksætter ved, hvad hun taler om. Hun har studeret og arbejdet med is i mere end halvdelen af sit liv og er langt fra færdig. Foreløbig har Østerberg Ice Cream to butikker i henholdvis København og Ho Chi Minh City. Og hendes isopfindelser bliver også efterspurgt af Michelin-restauranter.
»Hun har en helt unik viden inden for is og er konstant på jagt efter nye smagsoplevelser. Hun er en gastromisk stjerne, men samtidig også en rigtig dygtig forretningskvinde. Der er kvalitet hele vejen rundt,« fortæller talentets chef Mette Ring, general director i moderselskabet Orana.
Cathrine Østerberg 28 år, co-founder og administrerende direktør, Østerberg Ice Cream
2015: M.Sc. gastronomy and health, Københavns Universitet
2012: Produktudvikler og projektkoordinator, Orana
2014-: Co-founder & administrerende direktør, Østerberg Ice Cream