­Cathrine Østerberg

Startups

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Gastronomisk stjerne og ­forretningskvinde

En iværksætter skal have passion for sit produkt, og det har Cathrine Østerberg i overmål. Hendes liv er is.

»Jeg vil udfordre måden, vi spiser is på. I dag spiser vi det mest som en sød dessert, vi skal holde igen med. Jeg vil rigtigt gerne have, at vi spiser mere is hele året rundt, men ikke som vi kender is i dag. Der så mange muligheder, når man går grundigt til værks. Du kan få den cremede fornemmelse og iskolde oplevelse med masser af smag uden at gå på kompromis med sundheden,« siger Cathrine Østerberg.

Den 28-årige iværksætter ved, hvad hun taler om. Hun har studeret og arbejdet med is i mere end halvdelen af sit liv og er langt fra færdig. Foreløbig har Østerberg Ice Cream to butikker i henholdvis København og Ho Chi Minh City. Og hendes isopfindelser bliver også efterspurgt af Michelin-restauranter.

»Hun har en helt unik viden inden for is og er konstant på jagt efter nye smagsoplevelser. Hun er en gastromisk stjerne, men samtidig også en rigtig dygtig forretningskvinde. Der er kvalitet hele vejen rundt,« fortæller talentets chef Mette Ring, general director i moderselskabet Orana.

Cathrine Østerberg 28 år, co-founder og administrerende direktør, Østerberg Ice Cream

2015: M.Sc. gastronomy and health, Københavns Universitet

2012: Produktudvikler og projektkoordinator, Orana

2014-: Co-founder & administrerende direktør, Østerberg Ice Cream