­Casper Thorhauge

Ledelse

Casper Thorhauge Talent 2017 ledelse
Læs mere
Fold sammen

Havmølleekspert

Som den yngste nogen sinde i DONG Energy blev Casper Thorhauge i 2015 udnævnt til deputy programme director og ansvarlig for et stort tysk havvindmølleprojekt i Nordsøen. Projektet varer tre år, koster ti milliarder kroner og involverer cirka 100 medarbejdere med Casper Thorhauge i spidsen. Han sørger for, at indgåede kontrakter med hundredvis af leverandører overholdes. Han tilgodeser myndigheder og politiske interesser i Tyskland og motiverer sit hold ved at sætte tydelige mål.

»Der er noget grundlæggende motiverende ved at arbejde med energi, fordi det er fundamentet i et moderne samfund. Dette projekt er ekstremt spændende, fordi jeg bruger både min ingeniørbaggrund og viden inden for ledelse. På samme dag kan vi diskutere nørdede detaljer om fundamentet for dernæst at tale om juridiske og kommercielle spørgsmål,« siger Casper Thorhauge.

Når havvindmølleparken Borkum Riffgrund 2 står færdig i 2019, består den af 56 vindmøller, der leverer energi svarende til 460.000 tyske boligers årlige forbrug.

»Caspers resultater taler for sig selv. I lyset af hans alder har vi givet ham et uset stort ansvar, og han har bevist, at han kan mere end at løfte det,« siger Anders Lindberg, senior vice president i DONG Energy.

Casper Thorhauge 35 år, deputy programme director, DONG Energy Wind Power

2007: Civilingeniør i energi, DTU

2008: Business project coordinator, DONG Energy Power

2011: Assistant general manager, Maersk Supply Service

2011: Head of technical due diligence for next German project, DONG Energy Wind Power

2012: Head of Gode Wind 1 & 2, DONG Energy Wind Power

2013: B.Sc. international business, CBS

2014: Head of Borkum Riffgrund 2, DONG Energy Wind Power

2015-: Deputy programme director, Borkum Riffgrund 2, DONG Energy Wind Power