Casper Kærgaard Arbøll

Casper Kærgaard Arbøll, Talent 2016. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Crowdfunderen

Frygtløs« er det første ord, som investoren Nicolai Højer Nielsen vælger til at beskrive iværksætteren Casper Kærgaard Arbøll.

»Casper tør og har samtidig den nødvendige sejhed til at blive ved.«

Den 28-årige har siden studietiden beskæftiget sig med crowdfunding og hen ad vejen grundlagt adskillige virksomheder. Den seneste er Capdesk, der hjælper virksomheder med med at strukturere ejerskab og investeringer fra virksomhedens stiftelse til børsintroduktion.

»Nye finansieringsformer som blandt andet aktie crowdfunding er superinteressante måder at finansiere på, men det kræver en ny infrastruktur, hvor virksomheden kan administrere mange investorer,« forklarer Casper Kærgaard Arbøll.

Crowdfunding behøver ikke nødvendigvis involvere penge fra fjerne lande, men kræver stadig struktur, fortæller han og kommer med et eksempe:

»En af vores kunder er et finsk bryggeri, hvor mere end 2.000 af byens indbyggere er investorer via crowdfunding. Det kan bryggeriet ikke have stående i et excel-ark, og de kører nu med Capdesk.«

Crowdfunding er stadig et gryende fænomen, men vil spille en stadig større rolle på finansmarkederne i de kommende år, og Casper Kærgaard Arbøll er klar. »Vores langsigtede plan er at skabe et marked for unoterede aktier og derved muliggøre finansiering for endnu flere virksomheder,« siger han.

Casper Kærgaard Arbøll

28 år, Co-founder, Capdesk

2013: Project Manager, FundedByMe

2014: MSocSc., Innovation & Entreprenurship, CBS

2014: Co-founder & CEO, HeartReacher

2015-: Co-founder, Capdesk