Carnegie-direktør skifter til tobaks-pengetank

Den mangeårige direktør i Chr. Augustinus Fabrikker, Tommy Pedersen, stopper for at gå på pension. Ny direktør i Augustinus er Claus Gregersen, der er hentet fra en post som direktør for investeringsbanken Carnegie i Danmark.

Claus Gregersen (tv.) afløser Tommy Pedersen (th.) som direktør for Chr. Augustinus Fabrikker Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er en diskret men kapitaltung pengetank, der nu får ny frontfigur. Chr. Augustinus Fabrikker, der blev stiftet i 1750 som tobaksfabrik, siger farvel til sin direktør gennem de sidste 20 år, Tommy Pedersen, der går på pension i 2017.

Chr. Augustinus Fabrikker er i dag investeringsselskab for Augustinus Fonden, og selskabet ejer store aktieposter i en lang række danske selskaber, heriblandt Scandinavian Tobacco Group, Fritz Hansen, Tivoli, Gyldendal, Jeudan og Ambu.

Chr. Augustinus Fabrikker har under Tommy Pedersens ledelse udviklet sig til at blive en stor pengetank med en koncernegenkapital på 18 mia. kr. Det er sket i tæt samarbejde med Jørgen Tandrup, der er formand for bestyrelsen i Chr. Augustinus Fabrikker.

»Tommy Pedersen har gennem sine 20 år i Chr. Augustinus’ fabrikker samt Augustinus Fonden ydet en virkelig engageret indsats på et meget højt fagligt niveau og dermed opnået særdeles flotte afkast af kapitalen i Augustinus,« siger Tandrup i en meddelelse om direktørskiftet.

Tommy Pedersen, der før Augustinus arbejdede i Bikuben, vil fortsætte med bestyrelsesarbejde.

»Det er med både vemod og glæde, at jeg efter 20 år i spidsen for Augustinus-koncernen takker af. Det har været en ualmindelig spændende periode med tæt kontakt til en bred del af dansk erhvervsliv. Jeg vil stadig være aktiv i bestyrelsesarbejde, hvor jeg får mere tid til at arbejde med de selskaber, jeg er en del af,« siger 67-årige Tommy Pedersen.

Ind som ny direktør i den store pengetank og investor i danske selskaber kommer Claus Gregersen, som i dag er direktør for Carnegie i Danmark. Derudover er han formand for Den Danske Børsmæglerforening, tidligere har han været medlem af bestyrelsen i Finansiel Stabilitet.

»Jeg er naturligvis glad for denne mulighed for fremover at skulle stå i spidsen for et succesfuldt og visionær selskab som Chr. Augustinus Fabrikker. Selskabet har udvist fremsynethed og kompetence, når man ser på selskabets mange centrale og vellykkede investeringer,« lyder det fra Claus Gregersen.