Camilla Hessellund Lastein: Stifteren af Lix på Forbes liste over 30 under 30

Camilla Hessellund Fold sammen
Læs mere
Foto: PR-foto

Camilla Hessellund Lastein, 26 år, stifter og adm. direktør, Lix

Camilla Hessellund Lastein har efter udgivelsen af 100 kvinder på toppen forladt virksomheden.

Hun er på den prestigelyste liste fra Forbes for 30 under 30. 26-årige Camilla Hessellund Lastains stiftede virksomheden Lix, som er en slags Spotify for studiebøger, og er i dag adm. direktør samme sted. Virksomheden blev vurderet til at være 90 millioner kr. værd i 2017.

Hun har hentet millioninvesteringer fra blandt andre Tommy Ahlers, David Helgason fra Unity og Bestsellers Anders Holch Povlsen.

Idéen opstod i 2013, da Camilla Hessellund Lastein havde tasken fuld af tunge studiebøger på vej til en eksamen på Handelshøjskolen i Aarhus.

»Vi vil skabe en personificeret læringsoplevelse. Det er ikke bogen, der er interessant, det er formidlingen. Vi vil bryde bogen op og tage indholdet ud,« sagde hun i 2017 til Jyllands-Posten.

Det endte med hun droppede ud af studiet. Selv om hendes første virksomhed gik nedenom og hjem, lykkedes det med den næste.

Og en fun fact: I 2018 var hendes mor, Susanne Hessellund, på Berlingskes liste over 100 mest indflydelsesrige kvinder som adm. direktør for Bel Air Aviation.