Business Gossip: Optur til kongen af vin-apps og nedtur til Hellerup Finans-direktør

Her er ugens op- og nedture i dansk erhvervsliv.

Se hvor de seks herrer har placeret sig på listen nedenfor. Fold sammen
Læs mere

Ugens nedture

Far her har ingen penge

Claus Hjort Frederiksen. Fold sammen
Læs mere

Vinder eller taber? Det er ikke helt til at greje finansminister Claus Hjort Frederiksens rolle i den spegede sag om de mange evaporerede milliarder i togfonden. Gossipperne placerer dog finansministeren på denne uges nedtursliste, fordi han skal beskæftige sig med noget, som han og regeringen sådan set ikke har del i. Venstre var ikke med i forligskredsen omkring togfonden, som skulle opsamle milliarder fra olieindtægterne og bruge pengene på forbedringer af tognettet. Men ups, olieprisen er styrtdykket, og togfolket må kigge i vejviseren efter forbedringer.

Skælmske Claus Hjort beretter bedrøvet, at ministeren ingen penge har til toghalløjet. Alt i mens forligspartierne bag togfonden hopper rundt på tungen. Det skulle dog ikke undre gossipperne, om Claus Hjorth i sit stille sind nyder synet. Ingen penge, ingen tog.

Bag det politiske teater er der dog en anden og mere alvorlig sag. En fortsat mere og mere nedslidt kollektiv trafik.

Ryders efterslæb

Mads Ryder. Fold sammen
Læs mere

Da Mads Ryder entrerede chefkontoret i tøjvirksomheden IC Companys i august 2013, var det som oprydder og frelsende engel. Nu skulle den mellemstore tøjkoncern ud i overhalings­sporet.

En del er lykkedes for den ligefremme Mads Ryder, men gør man regnebrættet op knap tre år efter, ser det ikke helt så lyserødt ud. Pt. taber IC Companys fart, omsætningen er udfordret. Og ser man på aktiekursudviklingen, må Mads Ryder konstatere, at der er et ganske kraftigt efterslæb. Godt nok er aktiekursen i de knap tre år vokset 30-40 pct., men det skal sammenlignes med, at aktiemarkedet generelt er braget i vejret i samme periode.

IC Companys er kendt for brands som Peak Performance, Tiger of Sweden og By Marlene Birger. Mads Ryder omdøbte ved sin tiltrædelse chefkontoret til »The War Room«, og at der skulle lidt mere jysk købmandsskab i firmaet. Et par slag er tabt, nye kan vindes.

Bling-Bling, 2900 med underskud

Torben Jensen. Fold sammen
Læs mere

Hellerup Finans. Det lyder af noget, når postnummeret er 2900. Men det er mest bling-bling, store ord og smarte salgstricks. Manden bag, Torben Jensen, kæmper for at holde liv i sin drøm om at tjene mange penge, hurtigt. Hvad der så ud til at være en pengemaskine risikerer at udvikle sig til et sort kapitel i dansk erhvervsliv. Hellerup Finans har efter sigende flere hundrede private investorer, som er blevet tiltrukket af løfter om afkast i rekordstørrelsen. Som bekendt kommer intet af ingenting, undtagen lommeuld, og således heller ikke penge.

orben Jensens plan var at børsnotere hele herligheden herunder blandt andet også det nye superligamandskab Lyngby Boldklub inden årets udgang. Det er udskudt. Revisoren er gået, og en revisor har krævet så store ændringer i 2014-15-regnskabet, at et overskud på 25 mio. kr. er forvandlet til et underskud på 40 mio. kr.

Hellerup Finans er ikke gældstynget. Spørgsmålet er alene, hvad aktiverne er værd – i virkeligheden.

Ugens opture

 

Dannebrog flyver højt

Johan Wedell-Wedellsborg. Fold sammen
Læs mere

Det er lidt af et eventyr, når man læser historien om udviklingen, som Weco Group – altså rederigruppen, som Johan Wedell-Wedellsborg står bag – har været igennem.

Det er et gammelt familierederi, men det har først for alvor løftet sig, efter Johan Wedell-Wedellsborg tog over efter sin far for nogle år siden.

Faktisk i en grad, så man har evnet både at ekspandere kraftigt og samtidig har tjent gode penge. De to ting følges ikke altid ad, og det viser, at der er godt styr på forretningen, der hører hjemme på Strandvejen nord for København.

At drive rederi er en særlig øvelse. Pengene er store – både når det går godt, og når det går skidt. Det kræver en fast hånd og en klar holdning til risikovilligheden. Det har Wedellsborg vist, at han besidder.

At han samtidig har vist næse for investeringer – bl.a. i Joe & The Juice og andet – understreger kun yderligere, at næse for forretninger er medfødt og kan føre til hvad som helst.

Billes kup

Bille August. Fold sammen
Læs mere

Endnu engang har ugen på gossipredaktionen været præget af intense diskussioner.

Gossips seniorchefredaktør Hansen holder stædigt fast i, at Bille August er en sand mesterinstruktør og kun kan lave mesterværker (jeg nævner i flæng »Nattog til Lissabon« og »Jerusalem«).

Juniorredaktøren deler ikke helt den holdning – er faktisk aldeles uenig - men lad nu det ligge.

For uanset hvad man mener om Bille Augusts film, så må man anerkende, at August forstår sig på køb og salg af boliger.

Han har således netop solgt sit hus i Hellerup – til en pris, som vel at mærke ligger 16 mio. kr. højere end den, han betalte i 2010.

Se dét er en forretningsnæse, der er til at forstå. Og skulle det senere vise sig, at August får det svært med nye film, så kan han altid falde tilbage på sin udviklede næse for at tjene gode penge på huse.

Næse for vækst

Heini Zachariassen. Fold sammen
Læs mere

Jeg ved faktisk ikke, om Vivino-stifter selv er vin-­connaisseur – sådan for alvor.

Men det burde efterhånden stå klart, at hans Vivino-app dufter rigtigt godt – sådan lidt spændende krydret, med varme undertoner af bær og et strejf af frisk eucalyptus.

Heini Zachariassen stiftede Vivino i 2009, og forretningen har nu hjemme i USA. Det er da heller ikke mindst i USA, at det store potentiale findes.

Vivino har nu 17 mio. brugere, og selskabet venter plus på driften allerede i år – et år tidligere en oprindeligt planlagt.

I takt med de stadig flere brugere vokser forretningen altså, og det fører til en strøm af nye ansatte, som skal udfolde ambitionen om, at Vivino skal udvikle sig til at blive verdens største markedsplads for vin. Lykkes det – altså at få fart på salget koblet op på app’ens vinanmeldelser – kan der komme en rigtig god forretning ud af den oprindelige idé.