Buschauffører er mest udsat for støj på jobbet

Buschauffører har det mest støjende arbejde. Fire ud af ti buschauffører er udsat for høreskadende støj på jobbet, og dermed topper de listen i en støjundersøgelse fra Forskningscenter for Arbejdsmiljø.

Buschauffører har det mest støjende arbejde. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
»Jeg er overrasket over, at buschauffører ligger så højt på listen. Støjen er over 80 decibel og svarer til, at chaufførerne må råbe for at overdøve støjen, hvis de vil kommunikere med folk omkring sig,« siger seniorforsker Hermann Burr, der står bag undersøgelsen, til 24timer.

Støjen i busserne kommer fra passagerer, trafik, døre, udstødning, motor og bremser.

Sydtrafik har i sine bybusser og rutebiler i Syd- og Sønderjylland indført en støjgrænse på 72 decibel, som udbudstagerne skal overholde, oplyser Sydtrafiks chef for Kvalitet og Kundeservice, Troels Keilgaard.

I Kolding har transportselskabet Veolia skiftet til nye bybusser med mindre støj.

»Der kan være megen støj i busser, og fabrikkerne gør meget teknisk - for eksempel med isolering - for at dæmpe støjen. Vi har blandt andet derfor siden 1998 skiftet alle vore busser ud støjsvage, svenske Volvo- og Scania-busser. Langt de fleste af dem er kun et par år gamle,« oplyser driftsleder Tommy Christensen.

Kilde: 24timer