Bruun Rasmussen Kunstauktioner fyrer hver femte

Krisen rammer et af landets største og ældste auktionshuse. Bruun Rasmussen Kunstauktioner fyrer en række medarbejdere og omstrukturerer.

Foto: Scanpix. Siden 1948 har Bruun Rasmussens auktioner været synonymt med det klassiske danske auktionshus. Men nu kradser krisen.
Læs mere
Fold sammen
Marmorhammeren vil stadig blive svunget i Bredgade. Men manden med hammeren, Jesper Bruun Rasmussen, ejer ikke længere det halve af Bredgade og en herregård i Vejle, skriver Politiken tirsdag.

Han lejer sig ind i sin gamle ejendom i Frederiksstaden, og fremover vil hans familienavn i højere grad være associeret med netauktioner.

Det er konsekvensen af en større omstrukturering, der også betyder, at auktionshuset i denne uge må afskedige 20 medarbejdere, skriver Politiken.

"Det har været på vej et stykke tid, og vi skal ikke give finanskrisen skylden for alt, men den har været et wake up call. Vi har været nødt til at indrette vores virksomhed på de nye tider," siger kommunikationsdirektør Sebastian Hauge Lerche fra Bruun Rasmussens Kunstauktioner til Politiken.

Siden 1948 har Bruun Rasmussens auktioner været synonymt med det klassiske danske auktionshus. Omstruktureringerne sker i erkendelse af, at danskerne er blevet trygge ved onlinesalg af kunst og møbelklassikere, og at markedet for moderne kunst samtidig er faldet.

Ved efterårets store jubilæumsauktion for moderne kunst hos Bruun Rasmussen endte det endelige salgsresultat således 20 millioner kroner under forventningen.

Samme måned valgte Bruun Rasmussen at sælge ejendommene i Bredgade, mens en del medarbejdere blev flyttet til kontorer på Østerbro, skriver Politiken.