Brug chefens fejl konstruktivt

Det giver point hos den kommende chef at gøre opmærksom på fejl i kontrakten. Se svaret på sidste uges dilemma her.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skal man fortælle det, hvis ens kommende arbejdsgiver er ved at skyde sig selv i foden med en juridisk fejl i ansættelseskontrakten? Det dilemma, stod Anne med i sidste uges ledelsesdilemma.

Se sidste uges dilemma her:

Hun er ved at forhandle sin ansættelseskontrakt på plads, da hun bliver opmærksom på, at der er en fejl i måden, som konkurrenceklausulen er formuleret på. En fejl, der vil gøre klausulen juridisk ugyldig. Derfor skal Anne gøre op med sig selv og sin samvittighed, om hun skal lade som ingenting og bruge klausulen som argument for at forhandle sig til højere løn – eller om hun skal fortælle sin kommende chef om fejlen.

- Man kan sige, at det dybest set ikke er i Annes interesse at fortælle om fejlen. Men hvis hun ringede til mig, ville jeg alligevel råde hende til at sige det til sin kommende chef, siger Malene Saaby, der er advokat og teamchef for afdelingen for ansættelsesret hos Lederne.

Malene Saaby anbefaler altså løsning nummer to, men mener, at Anne har en god mulighed for at bruge situationen til sin egen fordel:

- Anne kan få opnå noget goodwill på at sige det. Og det kan hun bruge til at opfordre sin kommende chef til, at de forhandler en klausul, der er mere fordelagtig for Anne.

Mange virksomheder bruger konkurrenceklausuler i forbindelse med ansættelse af ledere, og Malene Saaby oplever, at klausulerne ofte er mere vidtgående end nødvendigt.

- Det er altid en god ide at forhandle sig frem til en individuel klausul i stedet for at acceptere de standardformuleringer, som mange virksomheder bruger. Og jeg tror, det vil være svært for en chef at afvise ønsket, når nu Anne lige har gjort opmærksom på, at virksomheden var ved at skyde sig selv i foden med kontrakten. Dermed kan Anne i dilemmaet bruge sin nye chefs fejl konstruktivt, siger Malene Saaby.