Briterne sælger ud af de dyre dråber

Storbritannien skal spare penge - og tilsyneladende tænkes der alternativt, for nu ryger regeringens dyre vinbeholdning ud.

Den engelske regerings vinlager opbevares i kældrene under udenrigsministeriets Lancaster House palæ i det centrale London. Fold sammen
Læs mere
Foto: HO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den omkostningsbesparende britiske regering planlægger at sælge ud af lagerbeholdningen med særlig fin vin for derimod at købe billigere flasker, der kan tilbydes standspersoner.

Manøvren vil kunne spare skatteyderne for knap en halv mio. pund inden 2015, lyder det fra udenrigsministeriet, der forsvarer beslutningen om at bevare vinkældrene i trange tider.


Vinen i kældrene under udenrigsministeriets Lancaster House-palæ i det centrale London har en anslået værdi på omkring to mio. pund, skriver Reuters.

"Jeg overvejede kraftigt at afskaffe kældrene, men alting viser, at vi blot vil spare skatteyderne penge ved at beholde kældrene og ændre beholdningen, så vinkøb er selvfinansierede gennem salg," siger udenrigsminister Henry Bellingham.


"Kældrene har været en del af den engelske regering i knap et århundrede, og en reformering vil give værdi for pengene, ansvarlighed og vil fortsætte med at kunne tilbyde gæstfrihed til vigtige gæster fra hele verden," tilføjer udenrigsministeren.

INFOSHOP: Berlingskes vinguide

Besparelserne er dog blot en dråbe i havet sammenlignet med de nedskæringer for i alt 81 mia. pund, der skal gennemføres i over de næste fire år, skriver Reuters.