Brian Mikkelsen til topchefer: Bland jer noget mere!

Danske topchefer skal råbe meget mere op i den erhvervspolitiske debat. Så klart lyder opfordringen fra erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged

Danske topchefer skal råbe meget mere op i den erhvervspolitiske debat. Så klart lyder opfordringen fra erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) forud for et politisk vigtigt efterår, hvor han skal præsentere en ny vækstpakke. Det skriver Finans.

»Bland jer noget mere! Vi mangler en brændende platform, og hvis vi skal gøre noget mere for virksomhederne, hvad regeringen og jeg gerne vil, så nytter det ikke noget, at der ikke er nogen, der forklarer, hvorfor det er nødvendigt,« påpeger Brian Mikkelsen.

»Med den kommende vækstpakke vil erhvervsministeren blandt andet gerne skrue på erhvervsskatterne og skaffe flere udviklingskroner til vækstvirksomheder. Men den dagsorden vil kun lykkes, hvis også befolkningen forstår vigtigheden,« siger Brian Mikkelsen til Finans.

»Der er altså brug for, at vi får lettet nogle omkostninger. Det skal erhvervslivet gå ud og sige. Her skal man ikke være en kylling og frygte, at man gør sig uvenner med det ene parti eller det andet parti, for jeg synes, man har et ansvar som virksomhedsleder for at forklare, hvad erhvervslivet har brug for,« fortsætter han.

En nylig undersøgelse fra Infomedia giver ministeren medhold. Med få undtagelser er de danske topchefer tavse i den erhvervspolitiske debat. Undersøgelsen konkluderede således, at der blot var fem topchefer i top-100 over de mest synlige personer i den erhvervspolitiske samfundsdebat, skriver Finans.