Brian Mikkelsen stopper som minister

Erhvervsminister Brian Mikkelsen bliver direktør for Dansk Erhverv, og det medfører, at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) går til Dronningen torsdag.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) skal være ny direktør i Dansk Erhverv, oplyser brancheorganisationen. Han afløser Jens Klarskov. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) skal være ny direktør i Dansk Erhverv, oplyser brancheorganisationen, hvor han afløser Jens Klarskov.

Brian Mikkelsen udtræder derfor både af regeringen og Folketinget, oplyser Statsministeriet. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) går til Dronningen torsdag, oplyses det.

Skulderklap fra statsministeren

»Efter mange spændende og interessante år i politik er tiden inde til at prøve kræfter med nye udfordringer,« udtaler Brian Mikkelsen i en pressemeddelelse.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) siger i en pressemeddelelse:

»Brian Mikkelsen har igennem mange år været en dygtig og engageret minister. Han brænder for at gøre en forskel – og har gjort det både som kultur-, justits-, økonomi- og erhvervsminister igennem en lang årrække. Personligt har jeg sat overordentligt stor pris på mit tætte, tillidsfulde og konstruktive samarbejde med Brian. Jeg vil gerne ønske ham stort tillykke med de nye udfordringer og ser frem til samarbejdet i hans nye kapacitet.«

Fratræder »efter gensidig aftale«

Dansk Erhvervs hidtidige direktør, Jens Klarskov, fratræder »efter gensidig aftale«, fremgår det af en pressemeddelelse fra organisationen. Han har siddet på posten siden 1. april 2008 og stopper med virkning fra i dag.

Dansk Erhvervs formand, Jens Mathiesen, forklarer, at tiden er inde til at lade nye kræfter træde til.

»Derfor er det en stor glæde, at Brian Mikkelsen har takket ja til posten som Dansk Erhvervs nye administrerende direktør og til at stå i spidsen for den fortsatte markante udvikling af Dansk Erhverv,« udtaler Mathiesen.

Dansk Erhverv er arbejdsgiverorganisation for 17.000 virksomheder og 100 brancheorganisationer.

/ritzau/