B&Os nye musiker

Det nye bestyrelsesmedlem hos Bang & Olufsen Brian Petersen har altid været vild med lyd. Samtidig har han en global karriere bag sig, men han har dog en vigtig mangel i forhold til sit nye job.

Foto: Kristian Sæderup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Som barn byggede han sine egne højtalere og forstærkere. Han har altid elsket lyd og også selv produceret lyd. Nu skal han være med til at præge Danmarks store brand inden for blandt andet lyd.

Brian Petersen, administrerende direktør for Københavns Lufthavn, blev i går valgt til bestyrelsen i Bang & Olufsen. Efter planen bliver han på den kommende generalforsamling i september valgt som formand.

Det nye bestyrelsesmedlem har ikke bare interesse for lyd, han har også global erfaring og viden om branding. Det er netop nogle af de egenskaber, som kvalificerer ham til at erstatte den nuværende bestyrelsesformand, Jørgen Worning, som fylder 70 i år, og dermed falder for aldersgrænsen.

Den 49-årige Brian Petersen har gennem det meste af sin karriere været ansat i dagligvarekoncernen Procter & Gamble, som sælger alt fra bleer og tandpasta til dyremad og de fineste parfumer. Her har han blandt andet været brand manager, marketingsdirektør og general manager i lande som Tyskland, England og Kina.
I alt har han boet i otte forskellige lande i sin knap 20 år lange karriere i Proctor & Gamble. Siden 2007 har han været øverste boss i Københavns Lufthavne.

Meget kundeorienteret


Henrik Gürtler, bestyrelsesformand i Københavns Lufthavne, betegner det nye bestyrelsesmedlem som en meget flittig person, der vil være til stor glæde for B&O.

»De får en forretningsmand, som er ekstremt kundeorienteret og har et glimrende overblik. Hvis jeg ringer til ham, får jeg på tre minutter en præcis beskrivelse af situationen i lufthavnen, og hvad han har gjort ved det,« fortæller Henrik Gürtler.
Selv fremhæver Brian Petersen sit fokus på kunderne som en af de vigtigste kompetencer, han vil gøre brug af hos B&O. Det lærte han især hos Proctor & Gamble.

»Jeg kommer med en baggrund, hvor jeg er tæt på forbrugerne, hvor jeg er vant til at høre, hvad folk har af problemer, og hvad der kan få dem til at skifte til et andet mærke. Det vil jeg tage med ind i mit nye arbejde. Hvis vi forstår forbrugerne, så belønner de os med at købe vores produkter,« siger Brian Petersen, som vil arbejde for, at B&O, som er kendetegnet ved kvalitet og design, forbliver et ikon for Danmark.

Bang & Olufsen har siden 2008 været igennem en svær krise, der både har kostet millioner på bundlinjen og i kursværdi, så den kommende formand får brug for at forstå kunderne.

Selv om der umiddelbart er stor forskel på dagligvare og B&Os luksuriøse TV og højtalere, ser Brian Petersen alligevel en sammenhæng, som er grunden til, at han finder jobbet interessant.

»Det handler i begge tilfælde om at skabe et stærkt brand, som flere og flere ønsker at købe,« siger lufthavnsbossen og tilføjer: »Det er jo B&O. Det er et dansk brand, som jeg altid har beundret, så at kunne få lov til at være med til at skabe deres fremtid kan jeg simpelthen ikke sige nej til.«

Vigtig mangel


Ud over at have bygget sine egne højtalere som barn, han har gennem det meste af sit liv også selv spillet musik. Til sin første fest i lufthavnen indtog direktøren selv scenen, ikke foran talerstolen, men med en elektrisk guitar i hånden.

Det viste ifølge Henrik Gürtler, at Brian Petersen er en person, som er social og helt nede på jorden.

»De ansatte kunne dermed se, at han er en helt almindelig mand. Det er derfor, han har et godt forhold til alle,« siger Københavns Lufthavns bestyrelsesformand.

Hvis muligheden byder sig, er Brian Petersen klar til også at indtage scenen til en B&O-fest, men han siger, at der nok er nogle, som er bedre end ham hos B&O.

Brian Petersen har dog en mangel, hvis han skal være formand for det danske brand. Han har ikke nogle B&O produkter.
Begrundelsen lyder, at han er flyttet meget gennem sit arbejde hos Procter & Gamble, men på tirsdag vil han købe nyt B&O anlæg og højtalere.