Bortførelse af forretningsfolk breder sig

Antallet af kidnapninger af erhvervsfolk stiger stærkt i store dele af verden, siger en forsikringsmægler. Samtidigt er antallet af forsikringer mod kidnapning fordoblet.

Mens de fleste forbinder Mexico med tequila, sol og siesta, så har USAs sydlige nabo de sidste år indtaget den lidet flatterende førsteplads på listen over de lande, hvor der er størst sandsynlighed for at blive kidnappet, skriver Børsen.

Samlet tegner Syd- og Mellemamerika sig for halvdelen af de ti farligste lande at opholde sig i, og kidnapning er en hastigt voksende industri i verdens fattigste lande.

»Antallet af kidnapninger er stærkt stigende i næsten alle dele af verden, og det skyldes blandt andet globaliseringen, som betyder, at virksomhederne udvider på markeder, hvor de ikke er kendte, og hvor den fattige befolkning ser de mange vesterlændinge som en hurtig måde at tjene penge på,« fortæller Vivi Hannibal, der er specialist i kidnapnings- og afpresningsforsikringer hos forsikringsmægleren Willis.

Hun fortæller, at interessen for at sikre sig mod bortførelse og afpresning er steget eksplosivt de seneste år, og at man alene det sidste år har mere end fordoblet antallet af forsikringspolicer på området. Kilde: Børsen