Bombe tikker under danske fitnesskæder

Idrætsforeningernes nonprofitsatsning på fitness er kommet over fødselsvanskelighederne. Kommende centre i de større byer er på tegnebrættet, og inden længe kan de etablerede fitnesskæder risikere at se sig slået af de foreningsdrevne centre.

Konkurrencesituationen får nemlig en helt ny dimension, i takt med at ikke-kommerciel fitness vinder indpas. Det skriver dagbladet Børsen.

»Det er en direkte konkurrent til de kommercielle centre. Hvis man betragter dem som kæde, bliver de inden for to til fire år en markant markedsaktør. Det gør indtjeningsmulighederne endnu vanskeligere for de kommercielle centre. Selvom den danske fitness-sektor sammenlignet med Norge og Sverige stadig indeholder et rimeligt stort potentiale, er det på det danske marked ekstremt svært at skabe acceptable driftsoverskud på grund af de relativt lave medlemspriser,« siger idrætsanalytiker Kasper Lund Kirkegaard fra Idrættens Analyseinstitut.

De kommercielle fitness-kæder i Danmark har store indtjeningsproblemer. Det afslører et enkelt blik på kædernes seneste regnskaber. Men kædernes levevilkår kan altså inden for de kommende år blive endnu vanskeligere. Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Danmarks Gymnastik- & Idrætsforeninger (DGI) står således bag det ambitiøse projekt, hvor målet er at skabe en lang række nye centre på foreningsbasis.

 
Læs også:

Her er de ti værste kaloriebomber

Træner sendte råbende tilskuer på banen

Sexskandale udløser etiketteguide