Bliver vi underleverandør til Kina?

I Berlingske Nyhedsmagasins jubilæumsnummer har vi sat spot på dansk erhvervsliv gennem 25 år - vilkårene, arven, fremtiden.

Pia Fuglsang Bach Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er 25 år siden, at BNY udkom for første gang. Dengang som Børsens Nyhedsmagasin; i dag som Berlingske Nyhedsmagasin. Den gang som et nyskabende erhvervsmagasin; i dag som magasinet, der forfølger topledernes dagsorden på den globale scene.

Mange – især kolleger i den øvrige presse – har dømt magasinet ude, og det er derfor fristende at udgive et jubilæumsnummer, hvor vi hylder de skiftende redaktioners fortræffelige indsats. Nu er lukkede fester altid sjovest for de inviterede, og vi har i stedet valgt at bruge jubilæet som afsæt for en større specialrapport om dansk erhvervsliv gennem 25 år. Hvordan var vilkårene i 1985, og hvilken arv bærer vi med ind i fremtiden? Er vi klar til de store omvæltninger, der venter?

Læs også: 5 veje til øget vækst i Danmark

Vi følger to spor: Et nedslag på de vigtigste begivenheder gennem de seneste 25 år samt et dobbeltinterview med repræsentanter for to generationer: Michael Fiorini, 62 år, tidl. CEO i ØK, og Humphrey Lau, 43 år, direktør for Grundfos i Kina. Et af de meget markante budskaber i interviewet kommer fra den danske Kina-direktør, der forudser at danske virksomheders rolle bliver at hjælpe med produkttilpasninger til f.eks. kinesiske koncerner. Spørgsmålet er, om vi mentalt er parate til at blive underleverandører? Er vi klar til, at den øverste chef kommer til at hedde Li i stedet for Larsen?

Læs om 25 år, der forandrede dansk erhvervsliv, i Berlingske Nyhedsmagasin 3. september.