Blev milliardær på garagesalg

Glem alt om at aktier, gearing og daytrading. Gør som Rick Norsigian, der købte to små æsker på et garagesalg for 250 kr. og nu kan se frem til at blive milliardær.

Ansel Adams blev berømt for sine naturmotiver og negativerne forestiller forskellige berømte kendetegn i San Francisco og omegn i perioden 1919-1930. Fold sammen
Læs mere
Foto: HO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Rick Norsigians hobby med at rode gennem gamle uønskede ting på amerikanske garagesalg, viser sig nu som en rigtig fornuftig måde at bruge sin fritid på.

For ti år siden købte han nemlig to små æsker med gamle negativer på et garagesalg i det sydlige Californien for 45 dollar efter at have forhandlet prisen ned fra 75 dollar.

Negativerne viser sig nu at være skabt af en hr. Ansel Adams, der betegnes som ”faderen til det amerikanske foto”, i perioden 1919-1930. De er så eftertragtede, at Rick Norsigian ifølge en kunsttaksator i Beverly Hills står til tjene 200 mio. dollar – eller mere end en milliard kroner – på sin investering. Det skriver CNN.com.

Det har dog ikke været uden sværdslag for Rick Norsigian, der har brugt de sidste ti år på at bevise, at negativerne rent faktisk er skabt af Ansel Adams. Eksperterne troede ellers, at de var blevet ødelagt i en brand i fotografens mørkerum i 1937.

Men nu skulle den være sikker, og Rick Norsigians er klar til at indløse gevinsten ved at sælge originale print af negativerne til museer og samlere.

Ansel Adams blev berømt for sine naturmotiver og negativerne forestiller forskellige berømte kendetegn i San Francisco og omegn. Ansel Adams døde i 1984.

Hvordan negativerne er endt på garagesalg i Californien 70-80 år efter de er taget, melder historien ikke noget om. Heller ikke, hvordan manden der solgte dem, har reageret på nyheden.