Blev fyret foran 1000 kollegaer

En leder i et amerikansk internetselskab blev fyret af en vred chef, mens 1000 kollegaer hørte med over telefonen. Nu undskylder chefen.

AOL CEO Tim Armstrong på talerstolen til AOLs konference, »Digital Content NewFront« i april 2013. Med de amerikanske erstatningssager i mente, er det ikke utænkeligt, at Abel Lenz tænker; »It's On«. Fold sammen
Læs mere
Foto: Rob Kim
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En øjeblikkelig fyring fra en aggressiv chef under en telekonference med 1000 andre medarbejdere på medhør. Det lyder som et mareridt, men var realiteten for Abel Lentz, en ledende medarbejder i den amerikanske internetudbyder AOL. Det skriver The Guardian.

Hele miseren blev optaget på bånd og har skabt en mediestorm, efter at båndet blev lækket til internettet i weekenden og indtil videre er blevet hørt af knap en million personer.

Tim Armstrong, chefen for den amerikanske internetudbyder AOL og personen, der stod for fyringen af Abel Lenz, undskylder nu i en email for sin adfærd.

På båndet kan man høre Armstrong afbryde sin talestrøm og sige til Abel, der var ved at filme et internt møde i et mødelokale fyldt med medarbejdere og flere hundrede på medhør, "Abel, sæt det kamera ned lige nu. Abel, du er fyret, ud". Efter en kort pause fortsætter Armstrong sin tale på båndet.

I sin undskyldende email beklager Armstrong sit følelsesladede udbrud, som han erkender var en fejl. Han står dog i mailen fast på, at interne møder mellem personale skal være private og ikke bør filmes, hvilket Lenz tidligere havde fået at vide.

Abel Lenz postede "ingen kommentarer" på sin Twitter-konto efter episoden og skrev til sine følgere på siden, at han kunne findes på en bar på Manhattan. AOL har siden meddelt, at Lenz ikke vil blive genansat, men at Armstrong har kontaktet ham for at undskylde.