Bitcoin Jack vil revolutionere fremtiden for betalinger

Talent 100: Jack Nikogosian, 28 år, medstifter og CEO, Aryze

Jack Nikogosian er stifter og direktør i den fremadstormende blockchain-virksomhed, Aryze. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR-foto: Aryze - Nicolas Cosedis
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kategori: Iværksætteri

Jack Nikogosian faldt lidt tilfældigt over kryptovaluta i 2013 og han købte af nysgerrighed Bitcoins. Få måneder efter konstaterede han, at de digitale mønter var steget markant i værdi.

Siden har han brugt det meste af sine vågne timer på at forstå denne verden af kryptovaluta og blockchain-teknologi. Han blev ansat som sælger i en af Danmarks første blockchain-virksomheder Coinify i 2014 og gik planken ud i 2015, da han i en hel måned kun brugte bitcoins.

I kryptomiljøet fik han navnet Bitcoin Jack – ikke mindst i kraft af, at han i en alder af 25 år blev leder af Coinifys Innovation Lab, hvor han udforskede teknologien blandt andet i samarbejde med Nets, hvor de eksperimenterede med mikrobetalinger og sammen med Udenrigsministeriet udarbejdede han rapporten Hack the Future of Development Aid.

»Jeg kommer ikke fra en finansiel baggrund, men en teknologisk baggrund. For mig handler det om at bygge nogle ting, som simpelthen ikke findes i dag,« forklarer Jack Nikogosian, der er søn af armenske flygtninge og kom til Danmark som treårig.

Interessen for teknologi er plantet af hans far, som var ingeniør og benyttede enhver lejlighed til at lære Jack Nikogosian alt om hardware og software.

I 2017 stiftede han virksomheden Aryze sammen med blandt andre Morten Nielsen, der har en fortid i amerikanske storbanker. I begyndelsen af i år rejste Aryze mere end 10 mio. kr. fra investorer. Ambitionen er, at det skal være nemt, hurtigt og billigt at overføre penge på tværs af landegrænser uden mellemmænd.

For 16. år i træk sætter Berlingske fokus på de mest talentfulde unge i dansk erhvervsliv med portrætter af 100 talenter fra et bredt udsnit af erhvervslivet. Læs mere om Talent 100 her.