Billigt tøj og møbler forgylder svenske rigmænd

De svenske rigmænd tjener sine penge på billigt tøj og billige møbler.

Foto: INTER IKEA SYSTEMS B.V./HO

Det går fint for de svenske rigmænd, der blandt andre tæller topchefer i H&M og Ikea. Det viser en liste over Sveriges milliardærer.

Sveriges rigeste mand er 83-årige Ingvad Kamprad, der har grundlagt lavprisvarehuset Ikea. Han er god for ikke mindre end 450 milliarder svenske kroner, skriver Dagens Industri.

På anden pladsen kommer ejeren af tøj-kæden Hennes & Mauritz, 63-årige Stefan Persson. På trods af at han har mistet 20 milliarder kroner på et år, er han stadig den næst rigeste svensker.


Den tredje rigeste mand i Sverige er Hans Rausing. Han er søn af grundlæggeren af emballagefabrikken Tetra Laval, som han arvede sammen med sin bror, da faderen døde. Han solgte dog sin andel for 7 milliarder dollars. Derefter flyttede han fra Sverige til England. Tre af hans familie-medlemmer er også på listen over Sveriges ti rigeste.

Top 10-listen over de rigeste svenskere indeholder kun tre kvinder. Den ene af dem er også involveret i H&M-koncernen. Det er Lottie Thams, der er søster til Stefan Persson. Hun har også mistet 3 milliarder af sin formue og indtager en ottendeplads over Sveriges rigeste.