Bill Gates overhaler mexicaner som verdens rigeste

Microsoft-grundlæggeren Bill Gates er tilbage på førstepladsen på magasinet Forbes' liste over verdens rigeste. I det hele taget er top 10 præget af gamle kendinge - herunder to kvinder.

Microsoft-stifter Bill Gates er tilbage på toppen af listen over Verdens rigeste. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: FRANCOIS LENOIR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Verdens 10 rigeste er en blandet gruppe. Otte mænd, to kvinder og en gennemsnitsalder på 68 år trukket godt op af 92-årige Lilliane Bettencourt, hvis far stiftede kosmetik-giganten L'Oreal i 1907. Det fremgår af magasinet Forbes' opgørelse af verdens rigeste enkeltpersoner.

Og Liliane Bettencourt er ikke den eneste kending på listen.

Den toppes af Microsoft-grundlæggeren Bill Gates, som i år har genvundet førstepladsen med en formue på 79,2 milliarder dollar  - det svarer til 527 milliarder kroner - ifølge det snap shot af verdens formuefordeling, som Forbes har taget den 13. februar.

Ja, det var 527.000.000.000 kroner.

Dermed presser han Carlos Slim Helu ned på andenpladsen med en formue på bare 75 milliarder dollar. Mexicaneren Slim og hans familie har tjent deres penge på mobiltelefoni.

På tredjepladsen findes Warren Buffet, som er rigere end nogensinde takket være dispositionerne i hans investeringsselskab Berkshire Hathaway. 84-årige Buffet er god for 72 milliarder dollar.