Bill Gates er stadig USAs rigeste

Computermilliardæren Bill Gates er stadig USAs rigeste, viser en ny opgørelse fra magasinet Forbes.

Bill Gates Fold sammen
Læs mere
Foto: DAVID MURRAY JR.
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det ser godt ud for USAs milliardærer, der ifølge en ny top-400-liste over USAs rigeste har øget deres formue siden sidste år. Computermilliardæren og Microsoft-grundlægger Bill Gates ligger stadig nummer et på listen, som magasinet Forbes står bag.

Se de rigeste amerikanere her.

Gates har indtaget førstepladsen de seneste 17 år og er i dag god for 54 milliarder dollar - 301 milliarder kroner. Det er 4 milliarder dollar flere end 2009.

Listens andenplads indtages af investoren Warren Buffett med 45 milliarder dollar - 251 milliarder kroner, mens Oracles stifter Larry Ellison fortsat er på tredjepladsen med 27 milliarder dollar.

I forhold til sidste års liste har 217 af mangemilliardærerne på Forbes' liste i år øget deres værdi, mens kun 84 har oplevet et fald i formuerne. I 2009 svandt dollarbunken i pengeskabet ind for 314 medlemmer af den eksklusive top-400-klub.


Af andre kendte personer på 2010-listen kan nævnes Facebooks grundlægger, Mark Zuckerberg, der er nummer 35. Han har siden sidste år mere end tredoblet sin formue til 6,9 milliarder dollar.

TV-superstjernen Oprah Winfrey ligger nummer 130 og er én af i alt 42 kvinder på listen. Delstaten Californien er det sted, hvor der er flest milliardærer - 83 af slagsen.

/ritzau/Reuters