Bestyrelsesmedlem: Her er dine udfordringer i 2009

Du skal ned i nogle lommer i værktøjskassen, du slet ikke vidste fandtes. Krisen kradser og det stiller markant ændrede krav til bestyrelsesmedlemmer landet over. 2009 bliver et ”wake-up-call-år”, hvor der bliver stillet nye krav til bestyrelserne. Her kommer seks nye tendenser, der viser, at bestyrelsens rolle er vigtigere end nogensinde, ikke mindst inden for de næste to måneder. Af samme grund kalder ledelsesekspert Steen Hildebrandt år 2009 for bestyrelsernes år, og han svarer her på, hvad udfordringerne bliver.

6. Har vi styr på, hvordan det går?

Den sidste trend er, ifølge Steen Hildebrandt, at flere og flere bestyrelser vil arbejde med at evaluere sig selv.

”På den måde holder de styr på, hvor de bevæger sig hen og om de lever op til egne målsætninger,” forklarer han og tilføjer at metoden kan bruges til at tænke nye og kreative tanker og gøre op med vanetænkning.

Samtidig kan bestyrelsen også bruge det at evaluere til at kontrollere om de opfylder budgetterne og om der skulle ske udskiftninger.

For i 2009 bliver bestyrelserne endnu mere opmærksomme på deres ansvar. Måske fordi det ikke er risikofrit at sidde i bestyrelser, og fordi 2008 har vist skrækeksempler på bestyrelser, der har sløset med at indhente informationer. Netop det kan betyde, at bestyrelsen kan blive sat for en domstol.