Bestyrelsesmedlem: Her er dine udfordringer i 2009

Du skal ned i nogle lommer i værktøjskassen, du slet ikke vidste fandtes. Krisen kradser og det stiller markant ændrede krav til bestyrelsesmedlemmer landet over. 2009 bliver et ”wake-up-call-år”, hvor der bliver stillet nye krav til bestyrelserne. Her kommer seks nye tendenser, der viser, at bestyrelsens rolle er vigtigere end nogensinde, ikke mindst inden for de næste to måneder. Af samme grund kalder ledelsesekspert Steen Hildebrandt år 2009 for bestyrelsernes år, og han svarer her på, hvad udfordringerne bliver.

3. Får bestyrelsen de rette informationer på de rette tidspunkter af direktionen?

En anden trend bliver at bestyrelserne i 2009 får travlt med at indsamle statistikker, varslingsrapporter med de rette informationer og Informationer i form af regnskabs-, likviditets-, markeds- og konkurrence informationer. Og nøgletal og prognoser bliver også et hit at få fat i for bestyrelsesmedlemmerne. De holder sig også selv orienteret gennem aviser, ved at indhente statistikker, nyhedsbreve og varslingsinfo inden for deres brancher.

For at blive bedre til at tage problemerne med finanskrisen i opkøbet, bliver bestyrelsen i 2009 mere opsøgende og lader sig ikke nøje med det de får af direktionen.

Af samme årsag stiller de flere krav til direktionen om at få et endnu tættere samarbejde.