Bestyrelsesmedlem: Her er dine udfordringer i 2009

Du skal ned i nogle lommer i værktøjskassen, du slet ikke vidste fandtes. Krisen kradser og det stiller markant ændrede krav til bestyrelsesmedlemmer landet over. 2009 bliver et ”wake-up-call-år”, hvor der bliver stillet nye krav til bestyrelserne. Her kommer seks nye tendenser, der viser, at bestyrelsens rolle er vigtigere end nogensinde, ikke mindst inden for de næste to måneder. Af samme grund kalder ledelsesekspert Steen Hildebrandt år 2009 for bestyrelsernes år, og han svarer her på, hvad udfordringerne bliver.

Læs mere
Fold sammen
2. Skal bestyrelsen skiftes ud?

Det er ikke til at komme udenom. 2009 bliver et hårdt år for erhvervslivet, og for at klare krisen skal bestyrelsen se hinanden i øjnene og vurderer og tiden er kommet til at skifte ud i rækkerne. En bestyrelse kan have godt af at blive skiftet ud, og 2009 kan blive året, hvor der bliver luget ud, ikke mindst fordi nogle bestyrelser er bedre i opgangstider, mens der gælder helt andre kvalitetskriterier i nedgangstider.

Ifølge Steen Hildebrandt opstår der en ny tendens i 2009, hvor flere bestyrelser får behov for nye input i kortere perioder, hvorfor de nedsætter en særlig gruppe med særlige kompetencer, der kun er tilknyttet til virksomheden på deltid.