Bestyrelseskongen tager over i PFA

Det er en af Danmarks førende bestyrelsesformænd, der står til at tage over i pensionskæmpen PFA. Jens Due Olsen betegnes som den nye type formand. Og så er han ambitiøs selv med sin basket.ballhold.

Jens Due Olsen føjer endnu en bestyrelsespost til sin portefølje, når han bliver bestyrelsesformand i PFA. Fritiden bruges på basketholdet i Hørsholm. Foto: Thomas Lekfeldt Fold sammen
Læs mere

Nye oplysninger – bragt i Berlingske torsdag – viser, at Jens Due Olsen snart kan skrive endnu en central bestyrelsespost på sin lange liste. Planen er, at han inden for det næste år skal sætte sig for bordenden i PFAs bestyrelse, når den nuværende formand Svend Askær stopper.

Det er oplysninger, som den altid professionelt agerende Jens Due Olsen ikke har nogen kommentarer til nu.

Han er blevet betegnet som en ny type bestyrelsesformand, der kommer meget tættere på direktionen og kender detaljerne i virksomheden.

»Jeg synes, han repræsenterer en ny form for bestyrelsesformand, der virkelig er tæt på ledelsen. Han har stor lyst til at gå i dialog og supportere sine direktører,« har Jens Maaløe, adm. direktør i elektronikvirksomheden Terma, tidligere sagt til Berlingske.

Den 51-årige Jens Due Olsen sidder i en stribe bestyrelser, som tæller formandsposter i kabel- og støvsugerkoncernen NKT og kemikoncernen Auriga. Sidstnævnte er en post på lånt tid, for Auriga, der ejer Cheminova, er ved at bliver solgt til amerikanske FMC.

Karriere i bestyrelserne

Men Due Olsen har alligevel meget andet at se til. Udover formandsposterne er han medlem af bestyrelsen for blandt andre Gyldendal, Bladt Industries og Royal Unibrew.

Jens Due Olsen er uddannet cand.polit. fra Københavns Universitet i 1991. Han indledte sin ledelseskarriere i finansafdelingen i A.P. Møller - Mærsk. Siden blev han finansdirektør i industrikoncernen FLSmidth og IT-virksomheden Aston Group.

Derefter fortsatte han som finansdirektør i GN Store Nord, hvor han var med til forsøget på at sælge høreapparatdelen GN Resound til schweiziske Sonova. Den mission mislykkedes, da de tyske konkurrencemyndigheder sagde nej. Herefter valgte han at forlade GN Store Nord og i stedet fortsætte karrieren i en række danske bestyrelser.

Tidligere landsholdsspiller

Når Jens Due Olsen ikke arbejder i bestyrelserne, går hans tid med den store fritidsinteresse basketball. Han har spillet i USA og har været på det danske landshold. Nu bliver sporten dyrket i Hørsholm. Selv om flere af spillerne er over 50 år, holder de sig i 2. division, hvor de konkurrerer med spillere i 20erne. En af medspillerne er den tidligere storspiller Henrik Norre Nielsen, som Jens Due Olsen har spillet på landsholdet med.

»Der er mange på holdet med tunge stillinger, så der er rigtig mange ledere på holdet. Men jeg tror, at når vi kommer over i de korte bukser, er det for Jens som for andre et frirum, som man måske ikke altid har i sin hverdag,« har Henrik Norre Nielsen tidligere sagt om sin holdkammerat.

Jens Due Olsen, der til daglig bor i Hellerup, har som professionelt bestyrelsesmedlem ikke noget naturligt sted at arbejde fra. Derfor er han flyttet ind i en vens reklame­bureau.